хоопонопоно бизнесРъководенето на бизнес, а особено на собствен бизнес e по принцип дело трудно. Не всеки може просто ей така, да се отправи на "свободно плаване", разчитайки само на себе си, та нали всичко зависи само от теб, любимия. Много е хубаво, че при управлението на бизнеса нямаш шеф, който да стои над теб, нямаш работно време. Сам си си хазяин и знаеш колко трябва да работиш и колко печелиш. А колко подводни камъка срещаш, за които ти никога не си готов, но решаваш въпросите тук и сега?

Хоопонопоно и бизнесът са неразделни. Знам за огромно количество истории, в които даже е много "видимо", че изчистването работи на 100%. Ако ви е интересно, ще споделя.

Собственият бизнес – той е жив "човек", както и всичко наоколо. Той има своите привързаности, своите страхове, своята страст и т.н. И разбира се, както и с всичко наоколо, "собственикът" на бизнеса също е необходимо до говори със своя бизнес на име.

Имах случай, когато един предприемач ме помоли да говоря с неговата компания. Аз никога не бях говорила по нечия молба и не мислех, че изобщо нещо ще се получи. Но както се казва, трябваше веднага да изключа „мислебъркалката”. И успях. Получи се.

Предистория: Бизнесът не вървял добре, имало проблеми. Мен просто ме помолиха без каквато и да е цел да поговоря и изясня кое-как. Попитах за името на компанията.

Разговарях не от позицията: "Аз тук съм дошла при тебе за информация", а като с приятел. Наричах я ласкаво. Поисках й прошка за всичко, което е в мен и е предизвикало такава плачевна ситуация с нея. Обикнах я, прегърнах я. Говорих и като на мое дете. Аз не съм бос, аз съм приятел. Не чаках нищо, тъй като изобщо не контролирам процеса на чуване и по принцип не зная как се получава при мен чуването.

Все пак, разговорът се получи! Компанията ми каза (вече не помня точната фраза), че тя не иска да живее, зле й е.

Ето това и предадох на собственика, който предполагам се стараеше да пусне своите очаквания и чистеше всичко, свързано с бизнеса.

След няколко месеца резултатът бе: бизнесът се закри, а бизнесменът  си намери призвание в съвършено друга за него област; по неговите думи, това е нещо, което му е съвсем по душа и е много щастлив! Откри се нова, пълна с изненади врата! Така че не знаеш, как ще се обърнат нещата, даже когато си мислиш, че всичко при теб е зле. Нали "лошо"-то е относително и че ние възприемаме само 15 бита от цялата информация, която стига до нашите сетива. Останалите 11 милиона вършат "своята” работа.

При постоянни разговори със своя Бизнес, по мнение на практикуващите Хо’опонопоно, работите се уреждат от само себе си. Нужните клиенти те намират. Доходите ти се увеличават, а на собственика му остава повече свободно време.

Обичам те! Просперитет за вас и вашия бизнес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.