привързаностЛюбовта може да е различна: към деца, към работа, към родители, към мъж, към жена. Последната много често се преживява много по-сложно, дълбоко, а понякога и по-болезнено.

Живеят двама души. Изглежда, че се обичат. А всъщност ги обединява нещо друго – страст, ненавист или обикновена привързаност.

Привързаността изглежда като пипалца-кукички. Залавят се за енергията на другия човек и преминават от единия живот в другия. Не си свободен нито ти, нито този човек, за когото си заловен. Такива отношения често са задушаващи. Нищо не можеш да направиш. Намираш се във властта на програмата, която ти диктува какво да правиш в тази или друга минута. Ти не принадлежиш на себе си. Ти вече не знаеш кой си.

Откъде е тази привързаност и кога е възникнала? Може да е от минал живот… само Създателят знае това. Но! Внезапно веднъж в този живот ти срещаш човек. Тегли те към него, нямаш сила. Не подлежи на логика. В действителност това влечение е сигнал и възможност да се освободиш един път завинаги посредством практиката Хоопонопоно. Само тогава ще нахлуе истинската любов и болезнените „израстъци” ще изчезнат като по заповед на магическа пръчица. Създателят ще изрине всичкия боклук, който си сътворил, а именно безизходното положение на нещата.

Докато пипалцата-кукички между хората не се откачат, ще продължава да бушува в душата ти драма. Изборът е твой – да поддържаш отношенията такива, каквито са или да пуснеш и да престанеш да се вълнуваш за изхода на ситуацията в бъдеще.

Разбира се, ние сме хора. Искаме да сме контрольори на ситуацията вместо Създателя. Защо? Защото ние забравяме, че Го има.

Време е да изхвърлим полицейската палка, да престанем нерешително да се мятаме, просто да бъдем малки деца, за които ще се погрижи Създателят. Съгласна съм, че никак не е лесно да направиш това, но щом си в Хоопонопоно ти вече си под защита. Теб те водят. Отпусни се. Всичко е наред.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.