Apr 08 2014

Важен Разговор

Важен РазговорНаташа днес бе узнала, че мъжът й я беше излъгал за пореден път. Стоейки в работния си кабинет, тя не можеше да мисли за нищо друго, освен за това. Всяка, даже най-малката лъжа предизвикваше у нея буря от негодувание, въпроси и спомени за това колко пъти мъжът и й бе причинявал тази болка.

„Но как е възможно. Аз толкова пъти му прощавах и продължавам да прощавам! Толкова добрини съм му правила! Толкова съм му помагала! Та той прекрасно знае, че лъжата много ме разстройва! Та аз имам проблем със здравето и не трябва да се нервирам!” – вече на глас говореше Наташа.

Младата жена стана и се доближи до своето любимо цвете, грижата за което винаги я успокояваше. Между Наташа и това цвете с необикновена красота съществуваха особени взаимоотношения. Наташа наричаше ненапразно цветето лейди Нежна. Нежна сега цъфтеше често, въпреки спомените на колегите, че това явление е рядкост за цветето досега. Но никой от тях не знаеше, че Наташа го чуваше. Да, да, това цвете разговаряше с Наташа. Именно лейди Нежна й обясни кога трябва да го полива, как да го напръска, че по време на цъфтежа й трябваше покой и че никой не трябва да я мести, за да не й е нито тъмно, нито светло, нито горещо, нито хладно…

От момента, в който Наташа се запозна и  започна да използва метода за изчистване с Хоопонопоно, тя периодично започна да чува някои предмети, растения, даже млечните дрожди за закваската на  кефира. Отначало разбира се, тя много се зарадва на това, приемайки го за Чудо, но после тя привикна към този Дар. Затова, когато лейди Нежна започна да говори с нея, тя никак не се учуди.

„Наташенка, моля те полей ме с водичка от твоята синя бутилка и самата ти пийни” – помоли днес лейди Нежна.

Наташа механично изпълни молбата й, без да спира да нарежда на глас: „Но защо, за какво му е нужно това? Вече се разбрахме. Всичко е ясно – аз съм прочетена книга за него. Скучно ли му стана? Има нужда от интриги навярно…. 

„Наташенка, ти си възхитителна” – изрече лейди Нежна.

Но младата жена продължаваше сякаш без да го е чула: „… Нека – нека поиграе, щом му харесва. Ще се наиграе…”

– Наташенка, ти си много красива.

– „ … ще си навлече неприятности, моето търпение също има предел. Аз май съм станала прекалено добра… 

–  Наташенка, ти си ми любима.

Сега вече Наташа погледна цветето: „Ти какво, издевателстваш над мен? И без това не ми е леко, а сега и ти…”

–  Какво още? – с удивление попита лейди Нежна.

– А ти още мърмориш нещо твое си. По-добре да беше ми казало какво да правя! Живея вече толкова години с човек, за когото се грижа, с когото се съобразявам, уважавам, а той не желае да изпълни елементарна моя молба – да не лъже. За мен сега това е много важно.

– Няма нищо по-важно от теб самата, Наташенка!

–  Та нали и в момента мисля за себе си!

– Не, миличка, сега ти не за себе си мислиш. Сега ти предъвкваш своите спомени и ги преживяваш отново. А още и се самосъжаляваш. Огледай се наоколо. Какво се е променило от момента, в който твоят мъж не е постъпил така, както ти искаш? НИЩО! Животът продължава: слънцето свети, птиците пеят, дъщеря ти расте умна и красива. Работата ти се удава, парите ти стигат за всичко… Та! Ти не виждаш това! Ти не се наслаждаваш на това! Ти не си тук! Ти си в миналото! Цялото ти тяло чува твоята команда, че всичко е зле, че мъжът ти е лъжец, ти си излъгана… аз мисля, че не на теб трябва да обяснявам какво може да се случи по-нататък, ако ти не се спреш.

– Лейди Нежна, аз съм с Хоопонопоно вече една година. Много ми харесва изчистването, при което на всичко, което ме вълнува мога просто да кажа: „Обичам те! Благодаря ти!”.  Разбира се, много чудеса се случиха от тогава, но все едно – сега не мога да се измъкна от лошите и душащи ме емоции, причинени от поведението на моя мъж. Какво трябва да направя, за да спре той да ме лъже?!

–  Нищо, Наташенка! Занимавай се само със себе си. Чуваш ли? Не с поведението на твоя мъж, а със себе си. Твоят мъж е проекция на твоето усещане за непълноценност. Ти се стараеш, доколкото ти е възможно да заобичаш себе си чрез него… Спомените ти ще те достигат (ще имат власт над теб)  до тогава, докато ти не се изчистиш от тях с помощта на Благодарността, с помощта на Любовта към теб самата. Отидат ли си спомените, ще изчезне и реакцията.

–   Даааа, правилно… но аз трябва да дам на мъжа си да разбере, че аз съм узнала истината…

– Защо? За да му докажеш своята значимост? Или за да го накараш да се чувства неудобно? Ти на никого нищо не дължиш. Колко пъти сте говори по този повод! Какво ли не предприе само да можеш да го контролираш… Той си е Той, а Ти си Ти. Всичко, което те дразни в него – е единствено в теб! Ти нервничиш? Чисти се! Имаш въпрос? Чисти се. Добре ти е? Също се чисти. Само чистене с произнасяне на: „Обичам те! Благодаря ти!”, а колко ползи носи. Само благодарение на досегашното си изчистване ти ме чуваш сега.

Наташа вече не можеше да сдържа сълзите си. Нещо тежко като камък си беше тръгнало от нея. Стана й по-лесно да диша. Тя разбра, че чрез лейди Нежна с нея разговаря Бог! Тя докосна цветето: „ОБИЧАМ ТЕ! БЛАГОДАРЯ НА БОГ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО ИМАМ И ЩЕ ИМАМ. А СЕГА, АЗ СЪМ ВИЗХИТИТЕЛНА, КРАСИВА, ЛЮБИМА!…

 

***

Близо до административната сграда паркира скъп автомобил. От колата излезе разкошна млада жена. Тя улови по себе си възторженият поглед на стоящия до нея мъж, който изрече: „Вие сте много красива!”

–  Да, знам. А още съм и любима – с нежна усмивка отговори жената и грациозно качвайки се по стълбите, влезе в сградата.

– Наташенка, ти ли си това? Твоята божествена красота е пленителна!  -посрещна лейди Нежна своята любимка.

–  Взаимно е, приятелко. Прииска ми се да те видя.

След онзи много важен за Наташа  разговор с лейди Нежна беше минало почти година. Наташа започна да се чисти всяка свободна минута. И само чистенето й доставяше радост. Тя мислено благодареше на своя мъж, на всеки документ, попаднал в ръцете й, на пътя по който вървеше, на слънцето, вятъра, на своето настроение…

Започнаха да се редуват прекрасни събития. Младата жена започна да посещава редовно курсове по масаж, басейн, танци. Осъществи своята стара мечта – почивка в Париж. Скоро й предложиха нова работа, където възнаграждението беше „неприлично” високо, а работата – интересна и позволяваща да отделя много време за себе си и на своето семейство. Наташа не помнеше кога за последен път беше търсила помощта на лекар. Тя излъчваше Любов и Светлина.

– Наташенка, много ми се иска да ти задам един въпрос – стеснително започна разговора лейди Нежна. – Как е сега твоят мъж? Престана ли да те лъже?

Наташа се засмя: „Мъжът ми се чувства прекрасно! А продължава ли да лъже… не знам. Някак си отдавна спрях да мисля за това.”

Двете приятелки продължиха весело да си говорят. Наташа разказа, че в колата вече я чака вкусна вечеря за пикник сред природата в компанията на приятели, а утре тя отлита за Хавай, където я чака топъл плаж, тюркоазено море, ярко слънце, необичайни цветя, въздух, пропит с блаженство и релакс.

Дали тази история е измислена или истинска  – оставям на вас да решите, драги ми читателю. Всеки от вас има много и пракреасни истории, които вдъхновяват да живееш Сега, а не в миналото. Всеки от вас има време за Себе си, има възможност да обгърне Света със своята Светлина и Любов – просто го правете!

Любовта започва от мен!

 

 

 

Коментари

коментари

Permanent link to this article: http://hooponopono-chudesa.bg/%d0%b2%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80/

2 comments

    • Иринка on April 16, 2014 at 9:44 am
    • Reply

    Благодаря! Сега се обичам повече! Обичам те!

     

    1. Иринка! Благодаря ви за хубавите думи!

Leave a Reply

Your email address will not be published.