хоопонопоно Всичко В Нашия Живот Е ПариНапример искаш да прекараш време с близките си – всичко опира до пари. Звъниш по телефона да поканиш роднините си – пари. Слагаш масата – продукти трябва да се купят. Включваш телевизор за гостите – плащаш за електричеството, за самия телевизор, за DVD – пари.

Нататък.

Семейство създаваш – сватба, ритуална служба – пари. Никъде не ходиш и просто си седиш у дома – светиш си, вода ползваш – също пари!

Отиваш в църквата, в джамията, синагогата или в друг религиозен храм или учреждение – даряваш пари.

Благотворителност, помощ – също във вид на пари.

Всичко в живота ни е пари. Където и да се обърнеш. Не стига това, ами и хората ги слагат на първо място в мислите и действията си. А ако направим обратното? Ако поставим Вселената, Любовта на първо място, а парите на второ?

Според думите на Камайлали и Ихалеакала Хю Лен има такова понятие като „мръсни пари”. Много хора разбират това понятие като пари, дошли от убийство, грабеж и т.н. НО! Това още не са всичките ягодки и бонбонки. Може никого да не си убивал, да не си грабил и да получиш същите „мръсни” пари…

Да предположим, че човек работи в предприятие. Получава пари. Отстрани погледнато не изглежда лошо. Заплатата може и да е удовлетворяваща.

А правилна ли е тази работа за човека? Повечето хора, ако не и всички, се съгласяват да работят всяка една работа. За избор изобщо не става въпрос.

Занимава ли се човек с това, с което е длъжен по плана на Създателя? Повечето, ако не всички, работят скърцайки със зъби, плачейки вечер в леглото, ненавиждайки началника си. Никакво желание нямат сутринта да отидат на работа.

Правилно ли е избрано името на Предприятието, в което работиш? Какво значение има? Само мангизи да дава предприятието, а вече колко ще се задържи на повърхността, това вече не е мой проблем. След половин година ако фалира, пак ще търсим ….на друго място… и така повтаряне на една и съща ситуация.

Всичко това създава кармически връзки. От тук и парите също са „мръсни” – дошли не чрез Божествения (Вселенския) източник, омърсени от нашите програми, дошли чрез програми. По принцип тези пари не радват, не дават свобода, идват не в количеството, което е нужно. И не е важно за каква сума става реч – за 500 лева на месец или 30 милиона. Все същата история.

Благодарение на процеса Хо’опонопоно при изчистването на парите става трансформация и изтриване на програмите (паметта, спомените) в подсъзнанието на човека (Вътрешното дете). Изтрива се паметта, отпечатъка не само у самия човек, но и у всичко: в предприятието, началника, твоите пари, чуждите пари, парите на децата ти, зданията, в които работиш, земята, на която е построено зданието, работното ти място и т.н.

Хо’опонопоно учи на прост процес на изчистване на цялата тази ситуация с парите. Имаме избор в този случай – да се изчистим или да продължаваме да се оплакваме и хленчим колко е лошо да живее без пари.

И как така? Та ти не разбираш какво е да си без работа! Та ти не знаеш какво ми коства това! Аз броя всяка стотинка, затънала съм в дългове. Трябва дъщеря си да възпитавам, сама съм, няма кой да ми помага.

А кой говори? Не, не съм аз, не, не си и ти – говори програмата, която просто трябва да пуснеш. Пускането е моя работа. Пускането е твоя работа. А останалото ще свърши Създателят. Това вече е негова работа да трансформира, да изтрива и да ти даде! Да ти даде правилните пари, нужните количества, собствен бизнес или работа при правилния шеф, което ще те удовлетвори предостатъчно по всички параграфи!

Как да пуснеш? – „Обичам те!” или кой да е друг  хо’опонопоно инструмент.

Изборът е мой. Изборът е твой.

Да се чистим или да се оплакваме? Ето това е въпросът.

Обичам те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.