черна ивицаХората говорят, че животът е на ивици. Има черни ивици, има бели ивици.

Когото сме в черна ивица, всичко върви не така, както трябва, всичко е наопаки или с главата надолу. На нас ни се струва – край! Всичко се изнизва от ръцете ни и никога нищо не може да се оправи. Чудесно би било да видиш черна котка, пробягваща пред теб по пътя. Тогава си казваме: „Ето! Черната котка е виновна за всички мои днешни неприятности!” Бедната котка и понятие си няма какво енергийно бреме сме й стоварили!

Когато в живота сме стъпили на бялата ивица – всичко при нас върви добре, та пее. Настроението е добро. На масата има пълна чаша. В джоба има звън и наоколо любов.

Работата е там, че и бялата и черната ивица сме измислили ние самите. Няма в природата нито бяло, нито черно. Има само Светлина и Мир. Останалото са етикети. Наши етикети.

А ако когато съвсем не ни е по силите, просто спрем да копаем собствената си яма до тогава, докато дойдем в състояние на спокойствие и не предприемаме нищо? Оказва се, че това е възможно и че това е най-верния път – поне при мен.

Опитвайки се да решиш проблема, намирайки се в емоционална агония, ще си докараме друг проблем, а след това и друг и така на татък… Въобразяваме си, че сме Гигантите на Света, които държат на раменете си Земното Кълбо и контролираме всяко движение. Гигантите на Света живеят достатъчно несладко. Даже тялото на Гигантите подсказва, че има напрежение. Тук притиснато, там натиснато и в крайна сметка – хроническо заболяване.

За какво ни е това? Не зная. Знам само, че благодарение на Морна Наламаку Симеона, без да забележа пускам този контрол и давам на Вселенския Разум да ме води по най-лесния и комфортен за мен път. Тогава ситуациите, в които всичко е наопъки ме сполетяват по-рядко.

Затова пък идва повече мир, неочаквани изненади и необяснима яснота, че животът е съвършената Бяла Светлина на Създателя.

Не искам да съм контролиращ Гигант. Днес това „не е на мода” smiley. Ще продължавам и занапред да пускам (ситуациите)….

Обичам те!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.