Вътрешият МирВсички сме чували фразата: „Няма нищо невъзможно, всичко е Възможно!”. Да, звучи красиво, но непонятно, нали? Нима не може мъдреците да се изразяват по-разбираемо?

Бързам да зарадвам или разочаровам някого, но! Тази същата фраза е валидна за Хоопонопоно.

В действителност то си е така. Някога нещо се е случило и ние хората, сме започнали да акумулираме програми. Оттук започват проблемите с парите, децата, здравето… мисля няма смисъл да изброявам целия списък нататък.

Хоопонопоно позволява да се освободим от тях, разчиствайки пространство за Създателя. А ако веднъж изчезне програмата (изтрие се), значи няма НИЩО или си в НУЛАТА. Тази концепция е непонятна за много от практикуващите, но кой е казал, че така ще бъде винаги? С практиката нужната информация идва до човека в нужното време.

НУЛАТА е това, каквото сме ние, каквито ни е сътворил Създателя. За това нееднократно е говори Хю Лен.

Ако  копаем по-надълбоко, то НУЛАТА в квантовата физика и до сега си  остава загадка. Но няма да навлизам в подробности, на когото му е интересно може сам да проучи този въпрос самостоятелно.

Мога да кажа едно – всичко е възможно единствено в състояние на НУЛАТА или казано на обикновен език – в състояние на Вътрешен Покой.

Но защо тук говоря за физика? Ето защо.

През новогодишните празници аз гледах филма „Кунг Фу Панда”. Мъдър филм.

Философията на кунг фу ми е близка, защото някога самата аз се занимавах, но озарението за смисъла му дойде чак сега, след много години колкото е странно да изглежда това чрез епизода, приложен по-долу. оставих го без превод, за да почувствате дълбочината на интонацията на мастера по кунг фу.

Накратко ще кажа, че кунг фу мастерът говори на Пандата, че когато е застанал на пътя на кунг фу, той е изпитвал вътрешно раздразнение. С времето е разбрал, че проблемът не е в ПАНДАТА, а  В НЕГО САМИЯ и тогава е намерил МИРА В СЕБЕ си. Именно тогава всички трикове на кунг фу са преминали от раздел „Невъзможни” във „Възможни”.

Практика! Практика! Как да го разберем на практика?

Не мога да говоря от името на всички, ще кажа само за себе си. Когато в моя живот има океан от проблеми и ми се струва край… не мога повече, аз винаги привеждам себе си в състояние на Вътрешен Покой. Този океан се превръща в капка, която мога да изтрия… а проблем изобщо не съществува.

Пожелавам ви да бъдете в състояние на Вътрешен Мир. По-изгодно е да си близо до Нулата.

Обичам те!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.