забоытАко попитате някоя от майките, какво е това – грижа за детето, то преди всичко, вие ще откриете пред себе си цяла енциклопедия, в която ще има много правила, ограничения и наставления задължителни за изпълнение.
 
Имаше време, в което много често се заслушвах в нещата, които жените обсъждат, разхождайки се с децата си навън. Винаги присъстваше тема относно това, как е неправилно да се грижиш за детето си. Веднага се намираха съветнички.
 
Когато говорим за грижа, то ние често мислим и решаваме кое е добро и кое не е за някого. И се поставяме на мястото на Бог. Оказва се, че вместо Създателя, ние препоръчваме и утвърждаваме това, което ние знаем и е по-добре за другите. С изчистването по метода Хоопонопоно аз вече разбирам, че няма универсални рецепти нито за възпитанието, нито за лечението, нито за каквото и да било. Всеки от нас е уникален. И ако бебето Настя, се е родило точно на мама Оля, това означава, че само мама Оля може да вземе правилно решение по отношение на своето дете. И ако на мен ми се струва, че мама Оля прави нещо неправилно, то аз разбира се, мога да проява грижа – да чистя всички свои мисли, преживявания, своето негативно мнение, негодувание, защото това е моята програма и мама Оля тук няма нищо общо.
 
Сега се старая изобщо никого за нищо да не съветвам. Старая се, но… понякога не се получава да се спреш на време. 🙂
 
Във всеки случай ми е достатъчно да знам
инструментите Хоопонопоно, да инициирам изчистване и да оставя Създателя да свърши своята работа така, както е нужно за мен и всички онези, които са около мен. Главното е да останеш С БОГ.
 
Мирът на моя Аз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.