договорСестра ми има красиво куче. Един Бог знае колко време е загубила да го възпита. В резултат се получи джентълмен с маниери. Кучето е породисто и скоро започнаха да му търсят невеста, за да му роди малки.

Съгласно уговорката, собственичката на женското куче беше длъжна да даде едно от новородените кученца, за да го продадат или да се разплатят с пари. Родиха се пет здрави бебета черни лабрадори. И ето, когато настъпи ден, когато вече можеха да бъдат раздавани, собственичката на женското куче започна да увърта и се отметна от обещанието си, за да може – доколкото разбрах да измъкне повече пари и да допълни финансите си.

Когато сестра ми ми разказа за това, аз усетих вътрешна несправедливост и усещането „да си прецакан” – да го кажа грубо. Аз избрах да изтрия тази деструктивна програма в мен.

Работата е там, че в Хоопонопоно всичко възприемаме като проблем – това и е твоят проблем. Да, ние сме свикнали да стоим настрана от ситуацията и да наблюдаваме какво се случва. Аз обаче, реших да взема 100% отговорност. Щом като сестра ми ми разказа за ситуацията – значи в мен има програма, която не разрешава да се изпълни уговорката.

Разбира се, много ми се искаше да не измамят моята сестра. Но аз разбирах, че трябва да пусна очакванията си и просто да дам на Бог да направи така, като той иска. Той ни е създал и знае как трябва да бъде. Чистех се без да спирам.

 В резултат се получи win-win ситуация! Всички победиха! Собственичката на майката лабрадорка даде на сестра ми кученце със спокойна душа. Останалите кученца се раздадоха в нови, топли домове без какъвто и да е проблем! Оказа се, че има много кандидати да купят кученцата! А сестра ми също намери добра стопанка на кученцето и сега те поддържат връзка. Даже аз намазах Хе-Хе! Някаква програма се изтри от мен, която позволи за всички да се разреши благоприятно ситуацията с кученцата.

Ето такова нещо е Хоопонопоно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.