Морна Наламаку СимеонаМорна Наламаку Симеона проявила своите способности да вижда и чува на 3 годишна възраст.

Веднъж, преди да премине мост, тя внезапно видяла Огромна Ръка от Небето. Момиченцето се изплашило и се отказало да пресече моста. В последствие тя разказва, че това е била Ръката на Бог.

Майката на Морна е била знахарка и лекувала хората с думи. Именно майка и е започнала да обучава Морна на всички премъдрости на лечението.

Морна е била специалист по масаж ломи-ломи. Това е хавайски масаж. Същността му се състои в това, че масажистът „се оттегля” от пътя на Бог и става канал за енергията на Вселената, за да може масажът да стане точен и правилен именно за този човек.

Морна дълго време е ръководила мрежа от Спа центрове на няколко курорта на Хаваите.

Хоопонопоно като средство за решаване на всички проблеми e много древно хавайско изкуство и първоначално се  е стояло в това, че при  възникване на какъвто и да е проблем, на Хоопонопоно процедурата са били длъжни да дойдат всички участници в произшествието. Често пъти това е било трудно да се направи, поради породилите се обиди между хората. Съществувала още една сложност в това да поканиш и да присъстват тези, които вече са отишли в друго измерение. Главният Кахуна водел цялата процедура. Само той е можел да чете молитви и да ръководи процеса.

Морна е направила нещо уникално. Тя „изчистила” няколко фактора на самия процес и адаптирала Хоопонопоно за нашето съвремие.

Сега, когато човек прилага Хоопонопоно, не е нужно да присъстват всички обидени. Молитвите към Бог и  обръщението си към Създателя човек може да отправи сам без да търси посредничеството на кахуна. Създателят е единственият, който знае кое е правилно за теб в този живот.

Морна е написала три книги – ръководства по Хоопонопоно. Всички те са получени чрез медитация и от Бог.

На сегашния етап на семинарите се използва само една книга, защото потребността от останалите е отпаднала. С какво е свързано това? Все повече и повече хора използват Хоопонопоно, изтриват се програми и се адаптира информацията.

Хората, които помнят нейните семинари казват, че тя е била приятен и много мълчалив човек. Зад нейното мълчание било скрито постоянно изчистване. Морна е преподавала Хоопонопоно по цял свят. Сред страните, посетени от нея е и Русия.

Ихалеакала Хю Лен разказва интересна история, свързана с визитата  им в Русия. Той казва, че веднъж, пристигайки на Червения площад в Москва, незнаейки нито езика, нито местността, тя търсела нещо, по-точно не търсела,  а вървяла и влачела със себе си недоумяващия Хю Лен. Накрая те пристигнали – до Иконата на Владимирската Божия Майка.

Подобна история се случила и в Германия. В непозната местност Морна упорито вървяла към някаква къща. Това било първата им  визита в Германия. Тя не знаела нито адреса, нито познавала местността. Накрая стигнали до къщата.

Хю Лен отказал да отиде с Морна, защото си мислел, че тя се е побъркала, а Морна в това време вече чукала на вратата в чуждия дом. Той останал на улицата.

Отворила и непозната жена. Морна влязла и останала там известно време. Когато излязла, Хю Лен видял, че стопанката на дома сияе. Тя говорела на Морна: „Толкова дълго чаках твоето посещение!”. Истории от подобен род не могат да бъдат обяснени с логиката…

Веднъж към дома на нейни познати се приближило малко еднооко котенце. Морна веднага им казала, че котето е дошло, за да даде още един шанс на този човек да пусне всички общи програми. Работата била там, че в минал живот същото това котенце е бил огромен лъв. Някой от семейството на познатите на Морна е ранил лъва в окото. Развързването на кармическия възел бил възможен, само като се поеме лична 100%-ва отговорност и да се пусне ситуацията. Тогава балансът ще се възстанови.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *