найСлед посещението на Семинара „Самопознание на „Аз” чрез Хоопонопоно”, аз продължих да практикувам: да прощавам, изпращам любов, да благодаря.  И така ден след ден, ден след ден. Дълго ме мъчи депресия. Крачейки по пътя на Хоопонопоно се появяваха и указателни пътни знаци: „Прави това, което трябва, „Не изпускай своя проблем”. Но най-важната подкрепа дойде този месец. Мъдрост,  на която случайно попаднах (и случайно ли?).

Един мъдър  лечител казва: „най-доброто лекарство за човека са любовта и грижата”. Някой попитал: „А ако не помогне”? Лечителят отговорил: „Увеличете дозата!!!”.

Аз приех това като сведение, че трябва да увелича дозата любов, която трябва да изпратя на хората, които ми се струваше, че ме дразнят. Увеличих своята благодарност към всички ситуации, които ме нервираха на работа, изпращах прошка на всичко и всички.

Внезапно започнах да виждам и чувствам изменения. В неприятни ситуации, касаещи мои взаимоотношения, аз си задавах въпроса: „За какво мога да бъда благодарна на този човек?”. Ясно разбирах, не няма никой освен мен. Този или друг човек – те са проекция на МОИТЕ качества и свойства, които не си признавах, стеснявах се от тяхното проявление. Дойде време да поискам прошка за това и да заобичам всичко, което е мен. А в резултат започна поправяне на отношенията ми с хората!

Разбирането на това, че АЗ нападам, атакувам, а не хората в моето обкръжение позволи на Твореца почти мигновено да измени характера на моите отношения в по-добра и комфортна посока.

Можете да ме поздравите! Сега ходя на работа без вътрешно напрежение! Също така забелязах дребни, но приятни неща при общуването си с главния офис. При водене на кореспонденция с останалите сътрудници получавам приятна обратна връзка – думи на благодарност за извършената работа и предложение да ги търся за помощ при нужда.

Подобен резултат ме прави уверена,  дава ми сили и предизвиква още по-голяма благодарност от моя страна. На работа се очакват големи промени, но те не ме плашат, не ме тревожат. Аз знам, че ще стане така, както е най-добре за мен. Аз станах по-спокойна, по-уверена – в себе си и в това, което правя.

Сега, поглеждайки назад аз разбирам, че моята депресия, загуба на сили и оптимизъм са ме сполетели в резултат на съпротивлението ми и неприемането  на тези програми, които ми показаха над какво, над кои мои свойства и качества трябва да работя на дадения етап.

Трябва само да заобичаш, приемеш и ситуацията започва да се преобразява по вълшебен начин. По този начин аз отново се убедих,  че ако ти се струва, че няма резултати от практикуването на Хоопонопоно, то е необходимо да продължаваш практиката каквото и да става, увеличавайки дозата любов, благодарност и прощаване!

Възможно е след някое време да изплува на повърхността някоя друга програма, свързана с отношения. Но аз знам какво да правя. Отново ще увелича дозата любов, благодарност, прошка към хората,програмите и към на себе си.

Пожелавам ВИ МИР и ЧУДЕСА отвън пределите на разума.

2 thoughts on “Най-доброто

  1. Mnogo vi Blagodarq!Blagodarq ti !Obi4am te!S tezi dumi ziveq po4ti denono6tno.Neprekasnato iznikvat mnogo i mnogo problemi,programi ,no ne se otkazvam .Vqrvam ,4e 6te preodoleq vsi4ko s boziqta sila.Ne se otkazvam i neprekasnato povtarqm 4etirite frazi.Pitam vseki za da se nau4a .Nqkoi mi pomagat ,drugi ne mi otgovarqt,za6toto moze bi vaprosite mi sa nelepi ,no 6te se nau4a i 6te usviq metoda.Obi4am te !Sazalqvam!Obi4am te!Blagodarq!

    1. Питайте спокойно, Ваня! Тук, на сайта е мястото, на което ще получите най-правилния отговор по всеки въпрос, касаещ хоопонопоно и неговото практикуване.  Верно е, че само божествената сила може да резреши всеки наш проблем. Важно е практиката да не спира. Може да споделяте и питате и на форума за Хоопонопоно: http://hooponopono.club/phpbb/index.php. Морна казва, че спомените, които пораджат нашите проблеми са като луковица – обелваш едната люспа, отдолу се показва следваща – и така отново и отново докато стигнем до същността си.

      Благодарим, че чистите заеднос нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *