напоминалкиКакто вече ви разказах, аз изучих достатъчно различни практики. Някои неща ми харесваха, други неща много ми харесваха. Но забелязах, че в нито едната аз не се задържах дълго.

Ето неотдавна открих свое мъничко, но много Голямо Чудо.

Много хора, практикувайки това или друго направление, често се нуждаят от екстрата поддръжка. Форуми, книги, единомишленици, за да могат да практикуват. Всичко това е прекрасно и много хубаво. Моето откритие – аз никога не съм се нуждаела от това. На мен не ми беше необходимо да ми напомнят за хоопонопоно. По-скоро аз бях стожер. На пътя ми все попадат хора, на които аз напомням. От високото ниво на интелекта, си мисля, че това е добре. По този начин самата аз си помагам.

Макар че!!!… Има определени напоминалки. Но честно да си кажа ,аз никога не съм ги използвала. Аз имам много силна воля – само докато чух първия абзац на аудиокнигата, аз веднага започнах да повтарям фразите, без да включвам (мислебъркалката) и без да се замислям (мислебъркалките ги изпратих в отпуск завинаги). А относно волята ми – вероятно за това говорят за мен като за „строгата, желязна лейди” поради дисциплинираността ми или просто   "Lady G"- както  ме нарича моят директор smiley.

Аз разбрах, че в  Хоопонопоно самата аз съм си напоминател. Лесно ми е да помня. Вече не трябва и да помня. Моето Мъниче ми напомня. Неговият характер се оказа също железен. Да, да, Вътрешното Дете си има свой характер. Но разбираш за това, когато започне да говори.

Ето пример. Събуждам се през нощта. Помня сънувах нещо за стил, дрехи, обувки, цветови оттенъци. Събудих се, а очите ми още затворени. Текат първите секунди на осъзнаване, че съм будна. Чувам Мъничето да казва: "It is not about the fashion! It is more than that! Keep cleaning!". В превод: „Всичко това не е за модата! Това е повече от мода! Продължавай да чистиш!”. Ух, какво е строго! Аз просто започнах мислено да повтарям отново фразите. Матросите нямат въпроси! Слушам и се подчинявам на Прекрасното Дете!!

Как да не продължаваш?

Ок, сега малки напомняния за тези, които им е трудно да помнят на тези първи етапи.

  1. Небесно син или син цвят.

  2. Ягода.

  3. Молив.

Тези атрибути са много навсякъде. Кажете си, кажете на Вътрешното си Дете, че това са вашите напоминалки. Само докато видите тези предмети на живо, на картинка, или просто докато си вървите по улицата, пътувате в трамвая – веднага почнете да чистите!!! Откази не се приемат! Е, и като последен вариант заповядайте в моя блог… Аз вече със сигурност ще ви напомня, гарантирам!

One thought on “Подсещане

  1. Едно голямо Благодаря! Това,което пишеш е прекрасно ! Аз все още имам нужда от напомняния.Но затова пък,често ми се случва следното : в много неочаквани моменти от деня в главата ми сами започват да звучат думите “обичам те,прости ми,благодаря“.Ей така,сякаш от нищото.Не знам какво означава това,допускам,че би могло да е нещо,като подсъзнателно подсещане.Не смея да си мисля,че би могло да е нещо повече от това.Аз съм в началото,все пак.Тези фрази изникват в мен,без да се влияят от настроението ми,състоянието..И аз веднага ги подхващам; не ги насочвам към някого или нещо конкретно,опитвам се чрез тях да обхвана цялата Вселена. Моля се да успея да навляза в процеса Хоопонопоно изцяло. Обичам те! Благодаря ти!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.