«

»

Oct 14 2014

Print this Post

Нещо Се Случва С Мъжете Около Мен…

povedenieТака се случва, че периодично работата ми ме свързва само с мъже. Но някак си… как да ви кажа… напоследък нещо се случва с мъжете около мен.

Ето днес попаднах на един тренинг, в който водещият разказваше колко е непоносимо за него съвместното пазарене по магазини с жена му – колко го изнервя, как изнемогва от цялата ситуация…

И ето начина, по който той разрешава ситуацията. Казва: За мен не е проблем да гледам и 5 деца. Кеф ми е. Каня балдъзата – тя идва с 2-те си деца, и нашите 3 общо стават 5. Занимавам ги, рисуваме, чета приказки – с часове… е… и кредитната си карта връчвам на жена си за времето, в което ще отсъства де… И те, двете сестри си се мотаят и пазарят 5 часа, а аз не само гледам и се грижа за 5 –те деца, но и готвя. И не ми тежи.  

Каква ще е реакцията на жените слушателки: Това е то, мъжът мечта, разбира се!

До обяд работих с един полицай. Поради претоварения служебен график се наложи да ме вземе с личната си кола. Няколко часа трябваше работим заедно. Правя отметки с вътрешното си усещане: Добронамерен, коректен, позитивен, предвидлив, организиран – и това не е поза. Съвестно върши работата си. Очите му от недоспиване и напрежение – зачервени. Поведението му – човечно.

Друг случай: Преди няколко дена служебните ми ангажименти ме поставиха отново в работна ситуация с мъж с пагони. Мнооого сериозен, строг. С почти вечно сключени и налагащи дистанция вежди. Даже не можеш да допуснеш, че е възможно, че може и  да  се усмихне. Изчаквайки развитието на служебните дела, позволихме си по глътка кафе през почивката. В очакване на следващия етап работа, се озовах неволен слушател на личен разговор на този „железен” мъж. Бях с гръб към него, но го чувах ясно. И не вярвах на ушите си! Той говореше с жена. Строгата му уста произнасяше обръщението: Да…, Любов. Кажи…, Любов. Добре…, Любов. Дай ми да чуя сега баща ми!!!??? Но не само произнасяше тези думи! Интонацията му беше като на разтапящ се на слънце шоколад. Сякаш казваше: Боже, как добре сгряваш душата ми, Слънце-Любов! Коя си страна да обърна към теб, за да ме размекнеш! Ще се разтопя, ще се разтека, ще изчезна – само го поискай!

Колко съм мигала, как съм изглеждала отстрани – нямам представа. Взех се в ръце. Уж слушах какво ми говорят, а „чувах” Кекалике да казва по време на нашата последна виртуална среща на клуба: „Моля те, Мерал, разкажи на нашите слушатели за настъпилите промени в твоя живот, откакто практикуваш Хоопонопоно.”  Промени ли? Промени има – цяла книга да напиша. Но на подобен ласкав тон на обръщение на мъж към жена, аз никога не съм била свидетел.

Обяснение ли да търся? Не желая. Радвам се само на фактите – старая се да чистя колкото може по-съвестно и постоянно. И ето показателите за промяна в света около мен са доказателство, че нещо вътре в мен се е изтрило, благодарение на моето усърдна хоопонопоно поправка на програмите вътре в мен.  Моят свят също ми отговаря с промени – около мен има свестни, любвеобилни и отговорни мъже. И пак си мисля… Нещо се случва с мъжете около мен…

Или аз им се случвам с моето изчистващо хоопонопоно?

Мирът и изчистването започва от мен!

Share to Google Buzz
Share to Google Plus

Коментари

коментари

Permanent link to this article: http://hooponopono-chudesa.bg/%d0%bd%d0%b5%d1%89%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b2%d0%b0/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services