Jul 01 2014

Не Изпускай Своя Проблем

Не ИзпускайАлоха! Дойде време да пиша поредната статия, а на мен ми се струва съм зациклила, тъпча на едно място, няма кардинални промени в живота си, за които мога да оповестя на целия свят.

В същото време, ако се вгледаш, започваш да разбираш, че прилагането на метода за изчистване чрез хоопонопоно променя твоя живот постоянно, ежедневно, ежеминутно. То е като да срещнеш познат, с когото отдавна на се си виждал. Ти всеки ден виждаш себе си в огладело. Струва ти се, че не си особено променен, а той – твоят познат възкликва: „Не можах да те позная!”. Същото става и в резултат от прилагането на инструментите на Хоопонопоно. На пръв поглед сякаш няма забележими промени, а в същото време…

Сменяйки за пореден път паролата на работния компютър (в качеството на парола аз избирам Хоопонопоно) инструменти, веднага на повърхността изникна поредната програма, отхвърлена преди от мен като необичана.

Беше сменен начина на изчисляване на заплатите, в резултат на което ръководителите ще бъдат автоматично лишени от 50% от премиите, защото досега начисляваното заплащане те обвързаха с изпълнението на плана, който ние благополучно не изпълнявахме.

Какво да се прави? Как да живея от тук нататък? За тези мои беди са виновни други… Шегувам се smiley. Разбира се, аз поемам 100% отговорност за това, че ние в течение на половин година не сме изпълнявали плана, че изнудвам сътрудниците на главния офис да разработват нов начин на формиране на премиалния фонд в нашата организация…

А при моя мъж – точно обратното, служебният му живот постепенно се устройва. В компанията се върна ръководител, с който той благополучно работеше в екип и сега разработват план за мероприятия за подобряване на организацията на работния процес.

Какво е това, ако не е резултат от нашия избор да практикуваме изчистване или не? От това зависят всички събития в нашия живот. Колко още програми, разкриващи ни се като проблеми носи в себе си от хилядолетия нашето Унихипили? Разбира се, че първата реакция е съпротивление. Но си струва да си спомним за това, че проблемът е директната инструкция за това, над което трябва да работим.

Отива си злобата, идва благодарността за шанса да се придвижим още една степен напред в изчистването. А посредством съгласие, приемане на ситуацията идват сили, вдъхновение. И ти започваш да изпращаш енергия на любов, благодарност и прошка на ситуации и хора. И като след замах на вълшебна пръчка изведнъж усещаш, че чувството на тежест и напрежение е изчезнало и не всичко изглежда толкова мрачно и безизходно.

И се получава така, че всяка наша неприятна ситуация – това е движеща ни сила съм приятната, разбира се, ако ти избереш да се чистиш. Само знанието за съществуването на тази система няма да даде резултат.  Само постоянната работа дава плодове. А плодовете са в процес на зреене и ако ги опитате  по-рано от нужното време, като правило са кисели.

Творецът не ни дава задачи, които не са по силата ни. Аз малко се занимавах със сноуборд и искам да стана сноубордист и в Хоопонопоно. Да ловя неприятностите като покана за изчистване, така както сноубордистът лови всички отклонения, завои и трамплини като умело ги използва.

Отговорите винаги идват навреме при тези, които умеят да чакат. Ето и моят отговор: Не пропускай своя проблем – той е твоят шанс за сполука.

Благодаря!

Инча!

 

Коментари

коментари

Permanent link to this article: http://hooponopono-chudesa.bg/%d0%bd%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%b9-%d1%81%d0%b2%d0%be%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc/

Leave a Reply

Your email address will not be published.