обидаКакто казва Хю Лен всичко, което се случва наоколо – всичко това е в теб. Няма нищо извън тебе. Нашите реакции са най-страшните ни врагове.

В самото начало на моя хоопонопоно път аз и не предполагах колко бързо и ефективно може да работи това.

Веднъж дойде един приятел на мъжа ми, който някога ме беше обидил много. Под предлог, че трябва да отида до магазина, аз бързо излетях от къщи. Страхувах се моята обида да не започне да говори и да нарани този човек, което аз не исках да допусна.

Около час се мотах из магазина. През цялото време постоянно твърдях: „Обичам те. Прости ми.” Отново и отново се въртеше историята с обидата. „Обичам те, моя обида”. Не можех никак да се спра, вместо думи на любов ми се искаше да крещя и да наговоря куп грубости и да се успокоя, както обикновено става. Но ако постъпех така, аз преспокойно можех да дочакам в този живот повторение на същата жизнена ситуация и да не постигна нищо в крайна сметка.

Все пак се наложи да се върна по-рано от магазина. Нямаше къде да ида повече, освен вкъщи. Не мога да избягвам човека цял живот. „Обичам те” – се въртеше още в съзнанието ми…

Прибирайки се в къщи аз бях приятно изненадата, когато разбрах, че обидата я няма!!! Къде се дяна? Приятелят на мъжа ми ми направи куп комплименти. Моето настроение вече се подобри и всичко, което ми оставаше да направя – да седна на масата и да пия вкусен чай и да ям торта.

Ой, Боже! Малко ли е това, че ме отърва от скандал, а в добавка още и я изтри обидата.

Странно беше да усещам, че от тази емоция, в която бях вкопчена нямаше и помен.

Ихалеакала говори в много интервюта, че ние реагираме на програмите за обида в самите себе си. Този човек, който те е обидил е съвършен и идеален. И изобщо няма нищо общо. Работата е в програмата за обида в теб.

Обичам те!

2 thoughts on “Обида

  1. Здравейте!
    Аз никога не съм опитвала техниката, но като чета коментарите много се вдъхновявам да опитам! Стана ми интересно защо и към кога се казват тези думички…Съжалявам например?

    1. За да разберете нещичко, то трябва да прочетете поне книгата на Джо Витале и Хю Лен „Абсолютна неограниченост“. Тя е като буквар за начинаещите и желаещи да пректикуват метода Хоопонопоно. А и на сайта има много поясняващи материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.