отношенияВеднъж един човек попитал Морна, жената, адаптирала Хоопонопоно в съвременния му вид, струва ли си да се ожени за това момиче? Морна отговорила, че си струва.

След няколко години той отново идва при Морна, вече разведен и й казва: „Ти каза, че мога да се оженя. Видя ли какво стана!” А тя: „А ти чисти ли се?”

Оказва се, че всички хора, които смятаме за свои втори половини  са ни най-нужните и важни хора!, с които споделяме огромно количество програми!!!

И това по мое мнение е добре измислено. Живееш с човека, гледаш в него като в огледало и работиш над себе си. Та при кого няма раздразнение и обиди в семейния живот? Както се казва – житейски работи. Любимият само натиска нашите копчета, за да ни покаже какво още можем да пуснем.

Мислех си преди няколко дни. Нима Бог ни е създал, за да сме недоволни един от друг? Не. Отговорът е един – нещо някога се е случило, което ние сме внедрили в себе си като програма за болка и обида в отношението с любимия човек.

Много отдавна, още преди Хоопонопоно в един филм за любовта, прозвуча фразата: „Обичаш ли един човек – пусни го на свобода, ако е твой, той ще се върне при теб.” Истинска хоопонопонска фраза!

Няма какво да се крие, че при проблемни отношения ту единият, а понякога и двамата се опитват да съхранят отношенията си. Да задържат, залепят каквото е възможно. Добре би било, ако и двамата партньори имат това желание, но когато единият се опитва, а другият не? Хм… сложна и болезнена ситуация.

От гледна точка на Хоопонопоно това е програма за привързаност. А ние всички знаем, че е много болно, когато на единият не му пука за връзката. И не са далеч душевните мъки, сълзи и сополи.

В такива ситуации на „обичам – не обичам” е много трудно да държиш езика си зад зъбите си и да предотвратиш конфликт. Но въпреки всичко, по-добре е да постъпиш така. А най-добре е да говориш с човека, докато той спи. Да, да, по-добре да кажеш на човека всичко, когато съзнанието му спи. Ние знаем, че съзнанието започва да спори, да се кара. А подсъзнанието – това е Вътрешното Дете. Получава се така, че ще говорите с Вътрешното Дете на любимия човек.

Аз например бих казала на Вътрешното Дете на моя мъж например колко го обичам, колко съм щастлива, че го има в живота ми, че му благодаря за всичко, което прави за мен и просто да му благодаря затова, че е такъв, какъвто е. Важно е да правиш това редовно.

В моя опит отношенията станаха много по-добри, пълни с любов и разбиране.

Та какво? Смятам, че това е забележителен способ за решаване на конфликти и сложни отношения.

А в ситуацията „да бъдем ли заедно или да не бъдем”, по-добре е да се чисти и да не се очаква нищо. От само себе си  всичко ще стане така, както  за вас и вашата половинка ще е най-добре. И най-главното е да не се вкопчваме в нищо. Привързаностите са точно това главното, над което всички  трябва да работим. Ние се вкопчваме не само в отношения с любимите хора, но и към вредни навици, пари и т.н.

Обичам те!

Благодаря!

One thought on “Отношения

  1. Всичко много ми харесва. Винаги се вълнувам и много благодаря.Помагат ми публикациите и се моля и чистя .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.