Парични блокажиЗащо аз цял живот се мъча да спечеля достатъчно, така че да не се нуждая от пари? Защо при мен все ги няма? Защо? И още колко много такива „защо"-та стоят в нас …

Ние всичко правим така, както програмата ни диктува. Ние не можем да контролираме нищо съзнателно, защото програмите си работят подсъзнателно. И представете си, нашите програми за отношения с парите също.

С дългата практика започваш да забелязваш всички мисли, които галопират в главата ти в тази или друга ситуация. Това с времето става навик. Но разбира се, не винаги това може да се забележи. Но все пак, по-често, отколкото обикновено.

В позитивните книги все пишат за някакви блокажи спрямо нашите пари. Или още по-красиво: „Ти сам блокираш своето богатство”. Съгласна съм с фразата, но непосилните методи за тяхното отстраняване невинаги са ми понятни. Тогава защо досега толкова много хора след купища прочетени книги и практикуване на методи, са си все на същото място? А?

Във филма „Тайната” се говори много за това, че трябва да мислиш позитивно, да си в добро настроение и как ти е добре с това желание. Накратко ”да се провреш” в мечтата с ръце и крака и да живееш в картинката колкото може по-дълго. Да, работи, но защо ли не при всички? Според моето предположение – нали трябва да отделяш време за това. Да седиш или лежиш, да си представяш всичко по един или няколко пъти на ден. Нужна е дисциплина, а при тези, които имат малки деца, родителски срещи, разтребване, чистене и готвене… как да отделиш време за това… 

Благодаря на Бог, че аз намерих Хоопонопоно. Правя го едновременно живеейки. Да, и при това никой не чува и не вижда какво правя аз. Имам предвид хората. Говоря, ям, работя – процесът си тече. Да, имам и куп различни инструменти в моя помощ, за да не преустановявам процеса.

Доколкото работя над изчистването на своите отношения с парите, започнах да забелязвам, същите тези мисли по повод една или друга ситуация. Отношенията ми с парите много се промениха. Например. Идва шефът и разказва, че неговият чадър струва 900 бакса (парична единица). Доколкото си спомням, предишната ми реакция би била: „наплюскал се, буржоа”. А това си и енергиен блокаж, свързан с парите. Как може да си открит с тях, ако не им се радваш, даже и да са у друг човек?

За мое удивление, този път не се случи нищо подобно. Случи се друго – „Охо, класа! Навярно наистина не се огъва при силен вятър този чадър. Трябва да попитам. Аз също мога да си купя!” разликата е огромна. Моят чадър струва 3 долара. Преди в магазина, аз даже не бих се доближила до такъв скъп чадър.

Мислите ми са променени. Както и да се старая да мисля по друг начин… не става, не се получава. Нещо е мръднало, превъртяло се е. Усещането за радост относно моя началник е такова, сякаш аз с голяма любов съм му направила подарък.

Ето ви малък пример за вътрешно изменение в отношението към парите. Та аз го направих, просто повтаряйки фразите. Пространството към по-високи доходи се разчиства. А аз се радвам на Парите, като на мои най-добри приятели.

Обичам те.

2 thoughts on “Парични Блокажи

  1. Здравейте!
    Благодаря,че Ви има!Практикувам хоопонопоно може би от два месеца,а в живота ми се случват невероятни промени.Решиха се проблеми влачени с години,подобри се здравето ми,отношенията ми,а напоследък се случват неща,за които наистина не съм вярвала,че са възможни.Благодаря,обичам Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.