причинаВсичко, което ни се случва, се случва по някаква причина. Няма случайности в живота.

А какво да правя, когато много ми се иска да стигна до определена цел и не ми се удава? Основната маса хора се отказват от своя замисъл. Други настъпват педала до край. Но нито едните, нито другите са щастливи, защото самият процес се оказва неприятен, пълен с негативни преживявания. Оказва се, че целта е достигната, а удовлетворение няма .

А какво да кажем за плановете? Правим планове и ги достигаме – така ни учат позитивните книги, така ни учеха в училище и обществото. Околните ни гледаха косо и осъждаха тези, които изобщо не са целеустремени, нежелаещи нещо да постигнат.

В пионеро-комсомолското време всички ние помним: не се отличавай, не бъди различен, бъди като всички останали! И не сме попили тези думи и указания от детството, от които ни е много трудно да се избавим днес. Още от детство сме премълчавали своето мнение, за да се покажем скромни, приятни за обществото и околните.

В книгата „Илюзията на ползвателя” ясно се говори, че ние със своето съзнание възприемаме всичко на всичко само 15 бита информация в секунда от съществуващите 11 милиона бита. Какво може да означава това? За това, че и понятие си нямаме какъв е нашият план и каква е нашата цел. Нас ни ръководят подсъзнателни програми.

Само ни се струва, че целта и плана „Съм измислил аз”. Съвсем не. Програмата в твоето подсъзнание от момента на появяването си вече е решила всичко за теб. А ти със своето Съзнание с известните 15 бита информация си мислиш, че това си ти.

Колкото и тъжно да звучи, ние сме като кукли на конци. Програмата ни дръпне за едната  вървичка  – правим крачка, програмата дръпне другата вървичка – ние правим друга крачка. Ние „мислим” както програмата ни говори и виждаме така, както програмата иска от нас.

Програмите-памет, на които се подчиняваме са мъртви програми. Те са образувани някога. И всичко се случва строго по плана на програмата.

Благодарение на процеса на Хоопонопоно тези същите мъртви програми, които ни ръководят се изтриват от Създателя и процеса се разпространява на всичките 11 милиона бита информация. Хоопонопоно – това е жива защита от паметта, създаваща проблеми.

Ситуацията се намества така, както трябва да бъде, а не както ти си планирал. Създателят те води там, където трябва, където е най-добре за тебе. Най-интересното – целта е достигната без усилие от твоя страна и старание лесно и просто. Единственото условие е да чистиш себе си.

 

Безделник в тази ситуация точно няма да си. Защо? Но това вече е друга история за следващата статия.

 

Обичам те!

 

Всичко, което ни се случва, се случва по някаква причина. Няма случайности в живота.

 

One thought on “Причина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.