хоопонопоно психотерапияСред присъстващите на Хоопонопоно семинара, който посетих, имаше много психотерапевти, психолози и много други хора с лечителска професия. Всичките недоумяваха: „Но как така, аз помагам на човека, а ето ти, Хю Лен говориш, че се оказва, че всичко е наопъки – аз съм длъжен да помогна на себе си, за да му стане на клиента по-добре. Оказва се, че клиентът ми прави услуга, показвайки ми какво трябва да пусна, което се явява наша обща памет".

Разбира се, въпроси имаше много. Хората цял живот се занимават със своята практика, работят така, както са ги научили в учебните учреждения, практиката им е „производствена” и ето ти на тебе – друга концепция. Концепция, проверена от Доктор по Психология и хиляди други хора. Как така? Защо?

Доктор Хю Лен напомни още веднъж, че е много лесно всичко да се обърка и да се прави всичко по старому. Само така ти се струва, че човекът, дошъл при теб на прием има един или друг проблем. Това е неговата депресия. Това е неговият букет от нервни разстройства. А терапевтът по принцип, тук е ни впричьом.

Обаче възниква въпрос. Защо тогава при теб е дошъл, а не при Вася, твоя съсед? Защо именно терапевтът се намира в центъра на събитията със своите пациенти, затънал в разговор, се опитва да анализира и разбере кое и как, а после обяснява на човека и го подтиква към търсене на изход? Неопределен отговор. Макар и да има просто средство – цялата тази памет-програма, която споделям с този човек, аз я обичам и й благодаря. Аз искам да направя корекция. Как? Прости ми. Обичам те. Благодаря ти.

Как работи това? Не е възможно да се разбере. Интелектът не „вдявя”. Но работи. А нужно ли е да вникваш, ако има видими резултати?

Изхождайки от своята практика – трета година! мога  да се присъединя към думите на Хю Лен – ако можехте да видите какви промени настават при изчистването, вие не бихте се спрели и за миг.

Калифорнийски психотерапевт, имащ своята практика, решил да пробва Хо’опонопоно на своя бизнес. Какво е правил? Просто вземал журнала, където записвал всички свои клиенти и се е чистил преди, по време и след приема на клиент.

Според неговите думи (слушах интервю с него):

  • Започнало да му остава много свободно време.

  • При него идват повече клиенти.

  • Бизнесът му е пораснал.

  • Наел си е двама! помощника.

  • Повишили се доходите му.

 

Защо да не практикувате, независимо от това с каква дейност се занимавате? Та нали всичко става така, както трябва да стане – спокойно и с лекота в сърцето, с по-малко загуба на нерви и повече мир.

Обичам те!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.