перезагрузкаНеделя е.  Докато децата бяха заети със своите дела, реших да пия чай и включих телевизора.
Течеше предаването „Рестартиране”. За участие в предаването беше дошла жена, която много искаше да прости на своя мъж, но не можеше. Вялият й и безразличен поглед, постоянно отпуснатите надолу ъгълчета на устните издаваха програмата на жертва, здраво заседнала в подсъзнанието й. А желанието си за отмъщение тя и не криеше.
В душата си усещах тежест, а това беше навременен сигнал да започна да се чистя. Чистех се, но реших да догледам предаването.
Учеха героинята да обича себе си, избраха и специални тоалети, направиха и прическа, грим… Но най-интересна беше според мен работата на психолога Андрей Кухаренко.
Отначало той помоли героинята честно да си каже всичко, което тя пожелаваше на мъжа си и трябваше да се постарае като начало да изрече всичко, без да сдържа емоциите си. „Искам да го убия…” – крещеше жената. По-нататък психологическата терапия вече се разви в закрито помещение за стрелба. Жената с удоволствие стреляше в мишената – снимката на своя мъж в цял ръст, реализирайки желанието си, да му отмъсти макар и нереално . Психологът я хвана за ръка и я поведе да види мишената отблизо. Жената с пренебрежение разглеждаше дупките по снимката на ненавиждания от нея мъж. Но какво стана после…
Психологът преведе героинята зад стойката на мишената. На обратната страна стоеше снимката на дете. Нейното дете!!! Тя изпадна в ужас. Снимката беше съсипана от следите от куршуми – куршумите, с които тя пронизваше мъжа си.
Скъпи читателю, вие разбирате ли какво означава това? Желаейки смъртта на бащата на своето дете, жената енергийно разрушаваше не само себе си и мъжа си. Тя буквално убиваше своето дете!
Ние, възрастните често не разбираме колко са важни нашите емоции, чувства и желания, свързани с нашите деца. „Детето често боледува” – оплакваме се ние и се опитваме да намерим причината в лошото медицинско обслужване, във вирусите, стремително мутиращи на планетата ни и т.н., а причината е много по-близо, отколкото ние мислим –  В НАС!
Та така. Героинята от предаването не можа да сдържи сълзите си, изглаждайки дупките по снимката на общото им с мъжа й дете. Психологът и даде руло  лепенка, предлагайки и да залепи пролуките, но и постави условие. Залепяйки дупка след дупка, тя трябваше да намери думи за благодарност към мъжа си. Тя трябваше да си спомни за какво именно тя му е благодарна. На героинята и беше много трудно да го направи. Бавно, с усилие, но жената се справи.
„Ето, няма повече дупки” – облекчено въздъхна тя. „Има” – отговори психологът – „Те просто са залепени. На теб ти предстои не малко работа над себе си, за да се заличат те окончателно”…
Потресаващо рестартиране! Нали? Колко е хубаво, че си имам Хоопонопоно!
Благодаря ти!
Мирът започва от мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.