СветлинаПо какво се отличават афирмациите от Хоопонопоно фразите?  Афирмациите са един вид позитивно утвърждение, които ти отново и отново повтаряш. А какво представляват Хоопонопоно фразите: „Обичам те” и „Благодаря”?

Разликата е огромна!

Първо, утвърждавайки това, което говорим на Вътрешното Дете: „Да бъде така!” Неговата дума я няма тук. „Както съм казала, така и ще бъде!” Щом съм казала, че съм богата, то край – и ще бъда богата! Да, разбира се, постепенно Детето привиква, слуша и започва да го реализира в живота. Детето още е и манифестатор. На каквото го учиш, това и получаваш. Получава се така, че насила получаваш това, което ти искаш, а не Бог.

За мнозина това работи забележително. Те дори и не подозират за Вътрешното Дете. Но помните ли, ние знаем само за 15-те бита информация – количеството, което възприема съзнанието ни. А какво става с останалите 11-те милиона бита? Детето ги вижда, то знае към какво ще доведе твоят стремеж да бъдеш богат.

Вътрешното Дете знае какви блокажи има в човека. Затова често тези, които се занимават с афирмации, чувстват вътрешно желание да се изтръгнат от това и да прекратят да ги повтарят, защото това, което те твърдят, им се струва, че не е вярно.

В Хоопонопоно ти се занимаваш с образованието на Детето. Привличаш го, искаш съвет, ти си заедно с него. Няма противодействие. Ти обясняваш на Детето, че в Библията пише, че е необходимо да обичаш врага си. Врагът в случая са нашите програми, които ни заставят да реагираме и вършим неадекватни действия, защото сме затънали в тази или онази програма и постъпваме така, както „тя иска”, а не както трябва да бъде.

Казваме на програмата „Аз те обичам”. Програмата престава да се съпротивлява и се стопява. А детето виждайки това, започва да прави същото! Защото вижда, че му става по-леко. Чернилката си отива и изгрява светлината…

 

 I love you

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.