ултиматумАко прилагате Хоопонопоно всеки ден, просто с цел да се изчистите без очаквания и доказателства, се случват невероятни чудеса. Тези чудеса не ги очакваш, не ги искаш и не поставяш на Създателя ултиматум: „ И така скъпи ми Боже, аз ще се чистя, а ти ми направи това и това…”

За себе си аз отдавна реших, че Създателят знае в какви области ми е нужно да се чистя и да наместя живота си. Създателят постоянно ми показва, че всичко може да бъде много по-хубаво, отколкото мога да си представя и предположа. Аз наричам тези неочакваности Приятен страничен ефект.

Чистя се постоянно. Чистенето за мен е вече навик, без който не мога. Моето Вътрешно Дете ми помага и напомня: ”Мамо! Трябва да почистим това…” и аз с благодарност приемам тези съвети и правя така, както казва Детето, даже и да не разбирам процеса логически.

Един от страничните ефекти, който се случи и аз неотдавна забелязах е, че моята теснолинейка никога не попада в задръстване, не се чупи, пристига навреме и никога не закъснява!!! Отначало, още тъкмо когато започнах да използвам този вид транспорт, то пътуването  ми отнемаше 3 – 4 часа. Постоянно имаше проблеми по пътя: ту дърво паднало на релсите и се извършват дейности по почистването, ту внезапно електричеството спира и вагоните стоят насред полето, ту някой се е хвърлил под релсите за да сложи край на живота си…

Както и да изглежда, аз даже не съм се стремила да поправя транспортното средство, с което пътувам, още повече да предотвратя самоубийство. Аз чистех себе си, чистех се в теснолинейката, говорех с нея. Аз съм свикнала вещите да ми отговарят, когато говоря с тях, но теснолинейките никога, между другото никога не отговарят… smiley

В моите вагони работят много весели кондуктори. Не знам причината за тяхното поведение, но много от тях са си чиста доза хумористи, слезли от сцената. В предпразничните дни те развеселяват хората с песни, при това хората им припяват. Получава се забележителен концерт – седянка като допълнение към комфортното пътуване. На кондукторите, разбира се, за това не им се плаща. Просто така ги вдъхновява Създателят! На пътниците им е весело и те никак не скучаят.

Винаги оставам удивена от работата на Създателя там, където съвсем не очаквам, но сега разбирам, че всички тези неприятности с транспорта са били свързани с мен, иначе аз не бих била част от този проблем. Когато поемаш на себе си 100% отговорност и чистиш в себе си тази част, която е натворила този хаос, всичко се случва така, както трябва, без моята намеса.

Обичам те!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.