благодаряВсе повече се убеждавам, че в най-сложните ситуации винаги трябва да си напомняш за Хоопонопоно! Иначе очаквай лавина от бурни емоции във вид на злоба, досада и обида. И те сякаш остават с вас веднъж за винаги.

Давам пример към гореказаната проза.

Моята компания се премести в нова сграда. По времето на местенето, аз бях в отпуск. Преди да си тръгна аз видях новото помещение и ми казаха къде точно щe бъде моят офис.

Аз живея в Америка. Всеки си има свой офис във вид на куб – стени – паравани, за да имаш усещане за защитеност и спокойствие, че никой не наднича зад рамото ти, докато работиш.

Връщам се и както се казва, както винаги – „не е по нашенски”. Моят офис се оказа в центъра и изобщо е без прозорци и врати. Напомня ми на ситуацията да си в тоалетна без стени.

Злоба, обида и негодувание изплуваха на повърхността. Не, не буйно, а отвътре – всичко гореше и бушуваше. Единственото, което казах на шефа бе, че не ми е комфортно да работя. С разума си разбирах, че съм изпуснала влака. Всички места бяха заети от директори и мениджъри. Аз нямах такъв ранг, за да имам претенции за почетно място. Не ми беше нужен тежкарски офис с прозорци от пода до тавана. Стигаше ми само ъгълче със стени. Не ми се стоеше в поле, в което всеки както и когато си иска може да се домогва да види с какво се занимавам.

Обзе ме отчаяние от неизбежността да работя в такива условия. Злобно започнах да повтарям думата „Благодаря”. Разбира се, аз не чувствах абсолютно никаква благодарност. После започнах да благодаря за всичко, което имам в дадения момент. За моето супер-мупер жестоко бюро, нов телефон и т.н.

Тъгата ми започна да ме напуска. А после ми стана безразлично.

Към края на деня ми съобщиха, че разменят местата ни с един от директорите! Той рядко стои в офиса, не са му нужни стени.

Сега аз си имам нов уютен офис със стени. А ми се струваше… че вече нищо не може да се поправи.

Ето как работи инструментът „Благодаря”.

Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.