объять-необъятное-150x150

Никой проблем не идва преди в нас да има вече знание как да го разрешим. Отговорите са вече в нас. Практикувайки Хоопонопоно всеки ден на път за работа, за пореден път получих прозрение за възможните причини (съществуващи програми) моето семейство винаги да е принудено да работи като „татко Карло”, защо буквално ни залива товар от работа.

Чистех и изведнъж ми стана от ясно по-ясно, че в мен има програма за контрол – желание да държа всички ситуации под контрол. А затрупващият ме обем от работа не  ми позволя да държа всичко в зоната на своето внимание. Обхващат ме страх и паника, че ням ада успея да обхвана необятното.

Започнах да разбирам – нямам доверие на Твореца – та нали Бог ни дава изпитания според силите ни. А у мен имаше желание всичко да контролирам, недоверието: „Кой друг ако не аз?” и мнението за себе си: „Нима някой ще го свърши по-добре от мен?”. Също така се страхувах и да напусна работното си място, през почивните дни или излизайки в болничен. Нали щяха да направят всичко не така, както виждах аз, експертката.

И когато сложих по местата им всички мои причини – програми, ми стана по-леко на душата, всичко ми стана ясно. Продължих изчистването си в ново русло. Първият резултат не ме кара дълго да го чакам.

През почивните дни майка ми се почувства зле. Наложи се да викаме Бърза помощ. Приеха майка ми в болницата за стационарно лечение. Разбира се, случаят беше неприятен, но това което стана видно за мен беше отношението на майка ми спрямо нейната работа. Тя някак си са зарадва на възможността да не работи. И това при нейния трудохолизъм и хиперотговорност!!! Тя си позволи почивка?

Аз получих възможност да изляза в отпуск от петък и аз, „запяла старата песен на нов глас” страхувайки се и съмнявайки се си позволих отпуск. На синчето също му се отдаде възможност да превключи режима си от работа на игра на любимия си бейзбол и то на къде да е, а в Хонг Конг.

А неотдавна, когато моя колежка реши да ми помогне в едно от моите професионални дела, първото нещо, което си помислих беше: „Какви я прихващат?!” Но веднага се опомних и започнах да говоря думи на любов на своето раздразнение, усещайки, че се сама спирам помощта.  В резултат на това колежката ми помогна не само за споменатото дело, но и за други неща, което аз с радост приех.

Ето какво противоречие стои в мен: и да работя не искам прекомерно и се ядосвам, когато ми е предложена помощ.

И ситуацията е като в книгата на В. Дараган, но с Хоопонопоно продължение: „Сега нямаме време, после няма да имаме сили, после няма да ни има нас… Нищо не отлагайте…”

Чистете се тук и сега!

 

One thought on “Да Обхванеш Необятното

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.