Детето лъжеНапоследък често чувам за това как децата лъжат своите родители, че са груби и не можеш да чуеш добра дума да излезе от устата им. Една подобна история развълнува и мен, започнах да се чистя, та нали касаеше и мен. И  в един момент нещо проговори в мен: ”Това не е истина! Това е само илюзия, самозалъгване!”.
Ние казваме, че нашето дете лъже, мами, върши грозни постъпки. Без разрешение взема пари или вещи от вкъщи и ние наричаме това кражба. На нас ни се струва, че то неоправдано грубо се обръща към нас, дръзко ,е понякога жестоко  и даже не ни се вярва, че може да имаме такъв син или дъщеря. Откъде се взе всичко това? Не ли това неправда?
Нима ние не лъжем своето дете, скривайки то него това, което на нас ни се струва, че не го касае него, нали това е работа на възрастните и то не дорасло още? Нима не крадем от него най-скъпото внимание, което бихме могли да му подарим, а ние го разпиляваме отново за своите дела за възрастни? И отново ли не го касае?…
Ние сами се заплитаме в своите истории за нашие нерешени проблеми, въпроси, отношения. Ние забравяме кое е лъжа и я обявяваме за истината. Мислим си, че имаме право на това. Та нали сме възрастни, а то… какво разбира детето от живота? Очакваме от детето достойни постъпки, добри думи, нежно отношение. А то вижда един свят, пълен със спомени, които вече са му натрапени от нас. Защото именно ние сме се изгубили .
Крачка след крачка детето проверява нашата способност да изпитваме безусловна любов към него. Ако направи нещо въпреки нашите очаквания – ще простим ли, ще приемем ли, няма ли да се отвърнем от него?
Детето не лъже… неговата светла душа е дошла в нашия живот за да ни помогне да открием своята истина и да прекратим тази лъжа, ако НИЕ поемем отговорността, ако бъдем великодушни и повярваме в нашите деца.
От моето изчистване зависи от какво ще бъдат продиктувани постъпките на моето дете – от вдъхновения или стари програми.
Благодаря.

One thought on “Детето Лъже?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.