Карта на СъкровищатаВ много позитивни книги, едва ли не във всяка, се говори за това, че винаги трябва да си поставяш цели. А още по-добре, да  визуализираш това, което искаш да имаш или да постигнеш. Като прекрасен инструмент на такава визуализация може да послужи Картата на съкровищата.

Обикновено препоръчват да се вземе лист хартия и по него да налепи всичко, което искаш: кола, къща, снимка на любимия човек, тропическите страни,  които искаш да посетиш – с една дума всички имат различни желания.

Когато попитали една такава практикуваща жена как изглежда картата на съкровищата и, тя казала, че нейната карта е празна.

Хоопонопоно е за това, за да пуснеш всичко, което е по силите ти и да дадеш на Бог, Създателя, Висшия Разум да ти даде идеалното за тебе, та нали той ни е създал, той конкретно те познава и знае кое именно ще те направи щастлив и удовлетворен 100%.

 С една дума замисълът е в това, да не казваш на Бога, Създателя, Висшия Разум „Така. Аз зная какво искам, донеси ми това и това”.

Честно да ви кажа, идеята да нямам цел и планове „пътува” дълго към мен. Беше ми тежко да го приема, а още повече да го осъзная. Та то и досега има моменти, в които продължава да е така. Моят интелект иска обяснение. Но как така? Всички говорят за целите. Аз така съм научена, че при мен всичко е разчетено, всичко е по план. Каква бих могла да бъда? Накратко – води се непрекъснато борба на мисли една с друга.

За щастие, след изчистването отговорът дойде сам. Колкото и пъти да си поставях цели, все не ги достигах. УУУУУУУ…. Колкото пъти планирах дузина дела да свърша в течение на деня, даже и  половината от списъка не успявах да свърша. УУУУУУУУУУ… А после какво? Непрекъснати вълнения, че нещата не вървят по план. Безпокойство, мисли и разсъждения от типа на – „На ти на тебе! Ако вчера ги бях свършила, днес нямаше да се наложи да ги правя!” Получава се така, че планирането и поставянето на целите е непрекъснато разстройство и безпокойство! И разбира се никакъв мир в душата! А какво да кажа за това, че същия този момент „Тук и сега” е изпуснат.

Започнах да пробвам не да планирам, а да чистя. И знаете ли, успокоих се. Също е чудо! Всички дела се разрешават от само себе си без загуба на нерви. Всичко, което трябва да направя „по списък” сега се извършва 1-2 дена предварително. Удивително, но времето ми за почивка стана повече! Още една причина да не планирам, а да чистя.

 

One thought on “Карта На Съкровищата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.