mirПреди няколко години, в самото начало, в което разбрах за Хоопонопоно участвах в онлайн среща, посветена на Хоопонопоно практиката. Впечатли ме въпросът на едно момиче. Тя питаше:  Как да придобие мир в душата си?

Тогава този въпрос много ме удиви. А аз, дошла на срещата, за да попитам защо не ми достигат парите например, за да платя таксата за  детската градина на дъщеря си, защо имам проблеми с мъжа си… И за  още много „защо”-та. Какво общо имат с това спокойствието и мирът?! Аз искам мир и благополучие в семейството си.

Още не осъзнавах, че мирът в семейството започва от мен, с мира във Вътрешното ми Семейство. Към това – да приема истината, без която Хоопонопоно не съществува – „Мирът започва от мен!” – аз вървях няколко години, практикувайки Хоопонопоно.

Много дълго ми се искаше мирът да започва с мъжа ми: „Но кога най-после, най-накрая той ще осъзнае, че не е прав, ще се успокои и тогава…”. Искаше ми се мирът да започваше с дъщеря ми: „Ето когато тя престане да прави скандали и започне да ме слуша, ето тогава…”. Искаше ми се  изобилието в семейството да започваше с парите: „Ето когато имам достатъчно пари, то тогава…”

А какво би станало, ако всички около мен бяха послушни, отстъпчиви, сговорчиви и пухкави и не нарушаваха моето спокойствие? Бих ли била по-щастлива, по- самодостатъчна, по-богата? Бих ли правила Хоопонопоно заради мира в душата си?

Толкова съм благодарна на това, че в мен има мои любими програми, чието отражение виждам в своите близки. Благодарение на това, че те неуморно ме засягат, преследват и не ми дават покой, аз имам огромно желание да изтръгна тази програма от себе си, да я отстраня завинаги, за да бъде мир в душата ми, в моето семейство, в моето обкръжение, в целия свят.

Мирът започва от мен!

Още съм далеч от това, да не изказвам свое мнение и да не показвам нечии грешки. Има какво още да уча и уча от дъщеря си, за да не започна да я възпитавам при удобен случай. И в отговор чувам: „Аз съм си от Бога такава!” Как мога да възразя?

Мирът започва от мен!

Но аз съм на пътя, на пътя на освобождението, на пътя на Светлината.

Аз съм тук, за да променя себе си, за да стигна до моя Аз чрез всички мои направени грешки. До този, когото така много обича Бог в мен, който е идеален и не прави грешки. Нима това съм аз? Нима всичко това се отнася за мен?

Предстои ми да изясня и позная, позная Мира на Моя Аз.

Мирът започва от мен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.