Напразно Ли е Всичко?Тази сутрин ми се струваше, че направих изчистването си достатъчно старателно, за да мога със спокойна душа да посрещна новия ден. Излязох на улицата. Прииска ми се да повървя на бърз ход, за да се раздвижа. Попаднах на невисоко стъпало и… с всичка сила се приземих по колене на асфалта. Ужасна болка, наранени длани. За последен път по подобен начин бях падала, когато бях на 7 години.

Преодолях болката, станах и се прибрах у дома. „Толкова е странно… не навреме…. И така несправедливо….” – мислех си аз. „Защо? По каква причина именно днес?”. Обади ми се приятелка и аз започнах да и се оплаквам:

– Получава се така, че цялото изчистване е на вятъра? Всичко е напразно?

 – Ти даже не можеш да си представиш, какво би могло да се случи, ако ти не беше направила своето Хоопонопоно тази сутрин. Възможно е това да е било твое спасение от нещо много по-сериозно, отколкото това, което ти се е случило…

Думите на приятелката ми ми подействаха успокояващо. Всъщност, за каква несправедливост може да става дума, ако аз изобщо не зная и не виждам това, което се случва чрез всички събития в моя живот. Защо ми беше необходимо това падане днес? Защо аз се оказах на това място в този момент?

Струваше ми се, че поради натъртените ми колене аз не съм направила нещо важно, пропуснала съм нещо. Но може това важно нещо да не е толкова важно, а може и именно това да не си струваше да правя днес.

В книгата „Унихипили през моите” очи Кекалике разказва, как веднъж една жена попитала Доктор Хю Лен: „Аз се чистя, чистя, но не виждам нещо да се е променило, а и освен това вчера се натъкнах на стърчащ на пода гвоздей и толкова силно си разраних пръста на крака, че се наложи да търся лекарска помощ.” А доктор Хю Лен казал на жената, че ако тя и нейното Унихипили не бяха се чистили, на този ден тя не би избегнала своята смърт по време на катастрофа.

Чистейки се постоянно, ден след ден, ние никога не знаем от какво се спасяваме, каква възможност ни подарява Създателят. Народа казва: „Каквото е писано, няма да се размине!” благодарение на Хоопонопоно ние можем да смекчим това, което няма да ни се размине, а може пък и съвсем да ни подмине.

Леко кацане! 🙂

POI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.