-Солнышко-e1457604763565В огромен магазин за детски стоки имало отдел за детски колички. Различни видове, цветове, „статуси“. Една количка имала дефект. Дясното предно колело било малко приповдигнато и затова никой не искал да я купи.

В магазина влязла млада двойка. Мъж и жена избирали количка за тяхната любима дъщеря. Погледът на родителите попаднал на много обикновена, но едновременно много слънчева количка. Оранжево-жълтите и ленти ярко я отличавали от „тълпата“. Това била същата тази количка с дефекта.

– Тя ми харесва – помислила майката.

– Да отидем да я погледнем отблизо – казал бащата.

Двойката започнала да тества количката и забелязала дефекта. Жената внимателно погледнала количката и чула в сърцето си: „Такава здрава, грижовна и любяща помощница никъде другаде няма да намерите“.

– Мили, колелото на количката има малък дефект, но именно това оранжево слънчице ми харесва.

– Тогава я купуваме – доволен от избора – отговорил бащата. А и се оказало, че количката не е много скъпа.

Оранжевата количка безумно обикнала семейството, в което работила. И тази любов била взаимна. Тя возила малкото момиченце, което имало проблем с крака: то дълго време не е можело да ходи… И количката толкова добре я разбирало…

Всеки път, когато количката се движела по неравна повърхност, майката чувствала нещо… Сякаш количката я боли. Тогава майката, която практикувала хоопонопоно разказала на количката за изчистването и за инструмента „Обичам те“.

– Ти просто повтаряй този инструмент – обяснила майката.

Всеки път, когато количката чувствала неудобство, умора или недоволство, тя повтаряла: „Обичам те, обичам те, обичам те“. Когато се чувствала добре, тя пеела: „Обичам те, обичам те, обичам те“. Като по чудо дефектът на количката с времето изчезнал, а малкото момиченце най-после проходило!

Количката я обичали всички малки деца около дома, където живее семейството. Те се возели на нея едно друго, возели кукли, плюшени играчки и даже колички. Възрастните се възхищавали на здравината на такава малка и крехка на вид количка.

Любовта на Оранжевото Слънчице стигала за всички. Даже за още две момчета, които се родили в семейството. И до сега тя живее в това, вече пълно с дечица семейство и продължава да служи, да радва и да прави своето хоопонопоно.

Обичам те!

One thought on “Оранжево Слънчице

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.