Парите Знаят По- Добре-150x150Беше ранно утро. Моят мъж, аз и дъщеря ми пътувахме с такси. Спряхме на червен светофар. Видях, че през огромната колона от коли към нас се насочва жена, която очевидно бе просякиня. Тя се приближидо предния прозорец в дясно от шофьора – там, където седях аз.

Жената протегна ръка. Тъй като прозорецът беше затворен, аз имах време бързо да направя Хоопонопоно.

Златни монети, златни монети, златни монети… – мислено започнах да повтарям аз, а по-късно стана ясно, че мъжът ми е прилагал същия хоопонопоно инструмент.

В същото време шофьорът започна да събира дребни монети, такива, които в Русия слагаме в жабката. Беше видно, че той искаше да се отърве от монетите, събираше ги дълго и внимателно…

И тъкмо когато шофьорът,  бе готов да даде монетите на жената, отвори прозореца и протегна ръката си през мен… Ръката му се удари в стъклото и монетите паднаха като дъжд в моите крака. Светофара светна зелено и нашето такси потегли.

Аз се наведох да събера монетите, на което шофьорът рязко отговори: „Остави ги… не ги събирай… това са дребни монети…“. Не можех да  не ги взема. Вдигайки всяка монета, аз исках от всяка една прошка за небрежното отношение към тях, благодярих им и ги слагах в жабката на шофьора.

Неочаквано дъщеря ми каза: „Мамо, мъчно ли ти е за лелката?… Тя имаше нужда от тези парички…“

С нея вече бяхме обсъждали този въпрос, но… У Моето дете нямаше яснота по този въпрос , само защото у мен я нямаше…

След като Хоопонопоно се появи в живота ми, много неща се промениха в моето съзнание, но при вида на такива хора, като тази жена, в мен все още възниква чувство на съжаление, чувство, че аз съм им длъжна с нещо, че трябва да деля нещо с тях.

Нашие родители – моите и на мъжа ми и до ден днешен дават пари на хората по улицата, демонстрирайки на внучката си „пример на великодушие, доброта и щедрост“.

Не зная защо, но в този момент аз усетих спокойствие вътре в себе си и пълна увереност, че всичко се случва правилно.

Попитах дъщеря си, би ли се съгласила да даде своя Бобик (любимото и плюшено кученце) или  Вафличка(плюшеният жираф) в чужди ръце… И когато тя отрицателно поклати глава, аз продължих да и говоря, че даже и да ги даде, тя ще продължава да се притеснява и да се тревожи – как са те, добре ли им е. Монетките не просто така паднаха от ръката на шофьора, на тях не им се искаше да отидат в чужди ръце. Парите по-добре знаят къде трябва да бъдат. Ние ще използваме инструмент и тогава Бог ще даде на тази леличка всичко, което и е нужно.

Златни Монети, Златни Монети, Златни Монети…

Благодаря!

4 thoughts on “Парите Знаят По-Добре

  1. И на мен ми се случва понякога да ми просят. Тогава питам себе си-Да дам ли? Чувам- Не,по-добре се чисти. Обичам ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.