хоопонопоно противоречиеКогато възниква въпрос – това е индикатор, че сте зациклили или както говорят хавайците – „кукай па”. Ние не можем да помогнем на самите себе си, ако не ги задаваме, та ние сме попили всички програми, които бива и не бива от началото на съществуването на света.

От състоянието на кукай па може да се излезе изчиствайки този въпрос. Отговорът ще дойде – гарантирам ви го! Сама не веднъж съм минавала през това.

Въпрос на Сергей:

Хоопонопоно говори за това, че сме тук не затова да помагаме или да спасяваме някого, а само за това, за да се чистим. От друга страна, как да бъде свойствено за нормален човек да не изпитва състрадание към друг, да протегне ръка за помощ, да реагира на молба и т.н. та нали ако ние нищо не даваме, ние не може да разчитаме и да получим от живота. Няма ли тук противоречие? Как правилно да го разбирам и съвместявам?

Благодаря!

Да, ние сме тук само за да се чистим! Как можеш да помогнеш на друг, ако ти самият имаш проблем??? Ти винаги носиш себе си навсякъде.

„Свойствата на нормалния човек и реакцията„ – това е също програма. Кой ги е създал? Ние! Хората-човеци. Ние сме измислили нормите, не Създателят.

Човек е създаден по образ и подобие Божие. Говорейки буквално това означава – ти си създаден като Нула. Състоянието на Нула е състояние, където няма нито лошо, нито хубаво; ни страдание, ни състрадание.

Изчиствайки всичко, което те свързва с даден човек – отношенията ще бъдат на такова ниво, каквито те са длъжни да бъдат. А какви са тези отношения, само Създателят знае.

Със своето състрадание не можеш да помогнеш на човека. Реалната помощ е тази, да се погрижиш за себе си, та нали всички тези състрадания-програми са в теб! А ако ти си поел 100% отговорност и работиш над себе си – се изтриват програмите не само от тебе, но и от човека, на когото ти съпреживяваш, но и от цялата Вселена!

Ние даже правим много!, ако поемем 100% отговорност, изчистваме и пускаме програмите. Ние не ги изтриваме! Ние ги даваме на Бог, а той знае какво да прави с тях. Когато една програма е изтрита – Вдъхновението, Светлината на Бог си пробива път. В живота всичко става по-хубаво, отколкото можеш да си представиш. Най-прекрасното е, че всичко става от само себе си. Ти просто стоиш и гледаш на това с възхищение.

Да, и нищо не е нужно да пресмяташ. Ние не може да кажем: „Хей, Бог! Аз тука ще почистя, а ти – дай ми нов Мерцедес” това е чиста форма на очакване. Ето това е най-трудното в Хоопонопоно.

Обичам те!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.