«Унихипили» – това е банка със спомени и пазител на нашите опит и емоции от началото на сътворението на света» – повтарят Камайли и Ихалеакала отново и отново… Колко удивително тази истина продължава да се открива за мен с изчистването.

Как спомените се запечатват в подсъзнанието осъзнах след един преглед с Кекалике. Моето Унихипили от векове е било научено да се държи именно така, а не по друг начин… от тук е произлязъл моят опит с отношението ми към всички събития в живота ми. 

Преди няколко дни мъжът ми сподели интересен опит, свързан с чистенето, който за пореден път принуди моя разум да се учуди.

По време на процеса, на който обучават на семинар по Самопознание на «Аз» чрез Хоопонопоно, към него се приближило Унихипили на една наша роднина. И мъжът ми станал свидетел на разговора  между двете унихипили: своето и на гостенина.

Унихипили на роднината заявило: «Аз съм Бог! Аз съм Бог! Аз съм Бог!»

– Ти не си Бог, Бог е в теб! – възразило Унихипили на мъжа ми. «Погледни – Бог е тук, в това цвете, в тази трева, в небето, във всичко наоколо… аз те гледам и виждам Бог в теб…»

Междувременно картинката се променила и Унихипили се преместили на място, което прилича на цъфтяща градина, изпълнена със светлина и топлина.

– Ето… аз съм Бог! – упорито твърдяло още по-уверено в правотата си Унихипили на роднината. Казвам ти – аз съм Бог!

След такава упоритост всеки ще загуби търпение и желание да продължи общуването. Но Унихипили на мъжа ми спокойно и меко продължавало разговора.

Диалогът приключил и всички се върнали при майките си.

 «Само помисли… аз се чистя, а те без мен разговори водят» – възхищаваше се мъжът ми като ми разказваше удивителната си история.

А за мен този пример коренно променя нещата! Ето защо в разговорите с тази наша роднина винаги ми се иска да кажа: «Ти не си Бог… как може да провъзгласяваш Неговата истина…». Нейното Унихипили толкова е свикнало да се въвлича, че тя не може да се държи по друг начин.

Вечерта с мъжа ми отидохме на кино, гледахме филм за космоса. Някой възприемаше сюжета на филма като драма, за някой това е екшън, а за мен отново е знак, че Бог е във всеки от нас, Бог е в теб, Бог е във всичко. Безкрайните простори на космоса са толкова прекрасни и съвършени, че няма ни най-малко съмнение, че Бог е в цялата Вселена. А ние хората не сме тук да мерим силата си с могъществото на Създателя, а само за да приемем Бог в себе си. И в това е нашата сила.

Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.