Jan 06 2015

Спри се и Чисти

Спри се и чистиПочувствах раздразнение от постоянната поява на недодялана работа, раздразнение относно нещата, които някой някога не е донаправил и сега не знам защо именно точно без това не можем да продължим и някой трябва бързо и  приоритетно  да свърши това и на кой ли друг биха възложили тази работа, ако не на мен?!

Превключих на режим чистене. И като резултат – получих озарение! Ние виждаме само малка част от цялата картина на ставащото и по нея се опитваме да съдим. Ето още една програма: да имаш свое мнение за всичко, да даваш оценка на случващото се. Защо не можем просто да приемем фактите, без да „оцветяваме” по своему ситуацията?

Обичам ви, мои очаквания и съждения. Обичам ви, участници в дразнещата ме ситуация и за възможността да се изчистя.

Ако прилагаш Хоопонопоно, то рано или късно ще се разтварят програма след програма  и до теб ще стигне светлина: събитията, които ще те радват. Така се случи и този път.

Ситуацията в която попаднах толкова ме разгневи, че реших да я отложа и седнах да пиша фразите – инструменти на хоопонопоно  до момента, в който гневът малко ме поотпусна и чак след това се хванах за работа. И всичко сякаш започна да се нарежда от само себе си. Имах усещането, че работата започна сама да се върши, а аз едвам я следвам.

За един ден свърших много работа. Не за пръв път се улавям, че ако ми се наложи да правя нещо, а имам вътрешно съпротивление, то е необходимо да отложа всичко колкото и да е спешно да е то и да започна да чистя. И само след това да пристъпя към работа.

Първоначалният водовъртеж на емоциите така ни завихря, че е трудно да са спреш и да почнеш да чистиш, не е ли така ?

Няма време за скучаене в този живот. Има толкова много поводи за чистене.

Мирът на Моя Аз.

Коментари

коментари

Permanent link to this article: http://hooponopono-chudesa.bg/spri-se-i-chisti/

1 comment

    • Дора Харалампиева on April 30, 2015 at 9:33 pm
    • Reply

    Към молитвата " Съжалявам, моля те, прости ми, благодаря ти, обичам те .. " аз добавям и едно мое си- бъди благословен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.