От много време познавам Ксюша Кирсанова. Обединява ни не само приятелството, а нещо повече – желанието да направим света по-добър. Винаги с отворена уста слушам как Ксюша разказва за своите осъзнавания и чудеса, които и е случват благодарение на Самопознание на „Аз“ чрез Хоопонопоно. Днес Ксюша ще разкаже няколко от морето чудеса от нейната практика за читателите на сайта „Чудеса Хоопонопоно“.

Вътре в мен дълго време бушуваха страсти и притеснения, свързани с търсенето на своето място, мечти и желание за по-добър живот и най-важното – настойчивото очакване на чудо.

 «Ето сега, в близките дни ще се случи чудо, всичко невероятно ще се промени!» – нещо подобно се въртеше и повтаряше като грамофонна плоча, носейки още повече разочарование: не се случва чудо и това е.

Разбира се, сега по-скоро описвам механизма на повтаряне на спомените, отколкото някое свое съзнателно усещане за света. Така или иначе чистенето винаги ми е помагало да не унивам. Просто чистих очакването.

И един ден слушах интервю на Кекалике с инструкторите на ИЗИ ЛЛС Марвин Грино. На молбата да сподели някакво чудо в живота си, той отговаря: «Никакви чудеса. Само чистене». Бях изумена: «Никакви чудеса?!»

Слушам, слушам и слушам това интервю всяка сутрин около месец, докато тази мисъл «никакви чедеса», като пъпка на нежно цвете не се разтвори вътре в мен напълно, донасяйки блогоухание на спокойствие и мир.

Действително, никакви «чудеса», сниноним на които са думите: фокуси, свръхестествено, фантастично, извън пределите на моите собстени възможности и т.н. не се случват. Но пък се случва чудото на самия живот, тук, сега, днес.

Ще се реализирам ли в професията? Ще си намеря ли място, ще бъда ли полезна? Ще намеря ли по-добро място за живеене? Ще има ли Мир на земята? Марвин Грино отговаря на моите въпроси: «Всичко е само чистене». А чудесното Чудо, синоним на което е самия живот, е в това, че всичко това вече съществува. Каквито и блага да изброиш, всичко съществува като постоянен поток от Създателя.

Какво мислите? С тази мисъл продължавам да чистя всичко наоколо. Всичко е само чистене, със сигурност! Инструментите и материалите, създадени от Морна Наламаку Симеона, които се предоставят на семинарите «Самопознание на «Аз» чрез Хоопонопоно», постоянната връзка със своето вътрешно семейство са нещата, които постоянно използвам.

Но идва Основен курс, семинар II и заедно с него поредното „откритие“. Откритие, което съвсем не е откритие, което всеки път, без да се уморява (а може и да се изморява) повтаря доктор Ихалеакала Хю Лен: „Аз съм този, заради който всичко се случва. Трябва да чистя само себе  си“. (Това не е точен негов цитат, а осъзнаване, което е стигнало да мен). На този двудневен семинар, аз присъствах физически около час (пристигнах с малката си дъщеря), но чух всичко, което беше полезно за мен да чуя, за да осъзная: „Трябва да чистиш само себе си“.

След поредното чистене видях физическото потвърждение: с цялото мое обкръжение, с всяка негова частица всичко е наред; всичко, което аз виждам като безпорядък е само в мен.

Исках все повече и повече, безкрайно да използвам новите материали, усъвършенствания процес от Морна «Самопознание на Аз чрез Хоопонопоно».

В новата медитация си спомням «Приказката за рибаря и рибката», старицата, нейните неудържими желания за големи блага, чак до Морската владетелка. И чувам!: «Пожелай просто ново корито, ново «енергийно» корито».

Започнах да включвам в изчистването само себе си, «да поправям старото корито»: атоми, молекули, енергийни канали, чакри, отдели, органи, системи на моя организъм; всички места, на които от токсични спомени е блокирано свободното протичане на Божествената енергия през мен. И в този момент се разболях от ангина, източник на разпространение, на която е гърлото.

Боли ме гърлото, а страда цялото тяло. В последно време често разговарях на висок тон и с викове при споровете с големия ми син. За мен е съвсем ясно, че ангината не е случайна. Именно в гърлената чакра са блокирани виковете, така и започнаха да се освобождават.

Но едно след друго се разболяват и двете ми малки деца. Висока температура, на моменти до 40 градуса. Викаме бърза помощ, пристига прекрасен лекар: със спокойствие разказва за температурата, как де се помогне при висака температура и т.н. Сякаш нищо ново не каза, всичко зная, но не помня… Но неговите думи «достигат» до мен. С удивление забелязвам, че нито моята ангина, нито простудата на моите деца ме докосват. Аз не се притеснявам, просто действам.

По-рано изпитвах нечовешки страх при всяка промяна в здравето на децата. За големия ми син се притеснявах така, че на енергийно ниво се вкаменявах от температура 37-38 градуса. А сега 40! – правя това, и това, за да я сваля и съм спокойна.

Още повече, че го няма усещането за болница, където всички боледуват, на всички им е лошо, няма настроение и дори някак не е уместно да се зарадваш. Обратно, в момент на влошаване, на падане на силите: сън и неподвижност – това е ясно, но ти става по-леко и сякаш никой не е болен, животът продължава, все едно всички са здрави. За мен спокойствието ми е Чудото и най-голямото постижение. 

Правилният лекар, правилно чутите думи, правилната «реакция» в случващите се събития – удивително меко действа любимото, лесно, сложно Хоопонопоно – всичко е чистене, всичо е чудеса!

heart

Ксюша

2 thoughts on “Всичко е Чистене, Всичко е Чудеса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.