играчкаАх, нашите мили дечица! Всички обичаме да ги глезим. Щом се появи възможност, много родители купуват нещо интересно само за това, за да видят още веднъж възторжените очи на детето си. Никакви пари не жалим за любимите си деца.

Често поредната играчка ги кара да забравят за предишната. И в крайна сметка вкъщи се появяват толкова неупотребявани играчки, че понякога се чудиш къде да ги денеш. А нали всяка вещ има своето Вътрешно Семейство, свое мнение, своя глас. Играчките не са изключение.

С появата на Хоопонопоно в моя живот, аз много внимателно наблюдавам отношението на моята дъщеря към играчките. Тя се оказа много избирателна. Малко деца влизайки в магазин за играчки, преглеждайки всички, не биха си избрали нищо. Моето мъниче се оказа именно такова. Куклите малко я интересуват. Тя от дълго време обожава чебурашки. Вкъщи имаме седем. Дъщеря ми им отделя толкова много внимание, дава им толкова любов, че когато ги вземам в ръце, то аз чувствам приятни за тялото ми вибрации – на Благодарност.

Разбира се, имаме и играчки, подарени или останали от сина ми. И за да получат чебурашките винаги детско внимание, аз крия половината, а другата половина оставям. Като мине не много време, аз разменям местата им. А играчките, към които децата ми отдавна се загубили интерес, подарявам на обичащи ги нови собственици.

Неотдавна ми се прииска да направя подарък на своето Унихипили. То поиска бяло мече. Много мечета прегледахме из магазините, но все не го откривахме. И именно тогава, когато вече не търсиш, се случва Чудото. Видях го в района за спално бельо – бяло и безумно очарователно. На моята дъщеря такъв чаровник също много и допадна. То е такова меко и приятно за пипане, че не ти се иска да го пускаш от ръцете си. Нарекохме го Нану. Сега това мече непрекъснато ми напомня за това, че моето Вътрешно Дете е с мен и се нуждае от постоянно внимание и грижа. Много любов получава и самият Нану.

За мен е много важно енергията на любовта и благодарността да присъстват постоянно в моя дом. Затова се старая да отделям внимание не само на членовете на семейството си, но и на всяка вещ в дома си.

Благодаря Ви, Играчки!

Мир от мен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.