времеСлучва се понякога в живота, така че буквално сега, в тази минута ти е нужна някаква вещ. Нямаш търпение да търсиш, а още повече да чакаш да видиш резултат. А колко хубаво би било, ако имахме търпение винаги. Но понякога, пускайки търпението и очакванията, всичко се получава по най-добрия начин за всички около нас.

Аз обичам цветя. Обичам живи цветя, растящи в саксии. Имам ги много: и мушката, и орхидеи, и традесканции, хавайски цветя и даже палма. Накратко – имам цяла колекция за „щури ръце”. Общувайки с цветята се изясни, че всички те обичат само няколко места вкъщи. В тези места има повече светлина, но няма преки слънчеви лъчи.

Разбира се, аз не успях да побера многото саксии с цветя на малкото колкото„една педя” място, което имам. Трябваше ми eтажерка, цветарник, за да мога да поместя моите питомци на няколко реда и при това, без да обидя никого.

Често да си кажа, мислех си, че е лесно дело да купя подобна вещ. Оказа се обаче, че не е така. Чистех се и търсех. Търсех и се чистех. Моите търсения не се увенчаха с успех, но чистенето си беше с мен, а очакванията също по незабележим начин се изпариха.

Така измина една година. Цветята ставаха все повече, а поставка за тях все още не можех да нямеря.

И ето една вечер, аз излязох на разходка с дъщеря си по нашата улица. Гледам – съседите изнасят „моя” цветарник. Златен на цвят – направо такъв, какъвто ми трябва! Подхожда точно на моя интериор.

Съседите поставят тази стойка за цветя на улицата и казват, ето – на нас повече не ни трябва. Как така? Нова и ненужна! При това, аз видях десетки подобни за година и половина търсене, но не бях попаднала на подобен дизайн и цвят.

„При мен няма да ръждяса” – помислих си аз и понесох моя идеален по всички параметри цветарник към дома. Аз го измих, благодарих, че дойде при мен и разположих всички цветя по него.

В процеса на наместване на цветята, орхидеята каза: ”Ех, ти! Казвахме ти, че това което искаш е наблизо.” И действително, аз си спомних как те се „мръщеха и сърдеха”, когато аз търсех по интернет място, откъдето да им купя подобна поставка. А през цялото време чувах думата „Редом е”.

Преди година аз не отдавах значение на това. Чувах и отминавах. Сега вече узнах, че цветята сами са знаели кое е най-доброто за тях и без моето вмешателство. А аз все се опитвах да намеря, вместо да спра да търся и просто да се чистя.

Поставката за цветя наистина се оказа редом с мен и може да се каже – дойде при мен като доставка по домовете!

Резюме: Вслушвайте се в околните! Ще икономисате време!

Обичам те!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.