красотаНеотдавна се запътих към салон за красота, за да вляза във форма по случай началото на пролетта. Навярно всяка жена обича да се поглези с грижа за своята външност. Женската половина ще ме разбере, когато говоря, колко е приятно да боядисам косата си, да се подстрижа и да си сложа пролетен грим smiley. Всичко това са елементи на любовта към себе си.

Много жени не знаят какво е това любов към себе си. Какво е това да обичаш себе си? Какво е нужно да правиш, за да обичаш себе си?

Любовта към себе си не е нещо, което се ражда изведнъж и остава с нас завинаги. Любовта към себе си е постоянен процес на грижа и внимание. Любовта към себе си не е просто философия или чувство, това е действие и практика. И любовта се ражда тогава, когато ние правим нещо за нея.

Отделеното време, внимание, грижовното поведение и действие всеки ден пораждат любов.

Влизайки в салона, аз започнах процеса на чистене, благодарейки на Всевишния за възможността да изчистя всички мои спомени, свързани с този салон за красота, със специалистите, работещи в него и всички предмети. Аз казвах „Обичам те” на огледалата, на креслото, на което седях, на сешоара, който суши косата ми, на гребена, който разресва косата ми.

Практикувайки Хоопонопоно, ние сме длъжни да помним, че човек, който не може с любов да се грижи за себе си, не може да се грижи и за своето Унихипили (Вътрешното Дете). Важното е, преживявайки всеки ден да помним и практикуваме общуване и любов към нашето Унихипили. Доктор Ихалеакала Хю Лен винаги казва, че това е възможно НАЙ-ВАЖНОТО взаимоотношение в живота на всеки от нас. Грижейки се за себе си, ние можем да дарим любов и на нашето Унихипили smiley.

Ние знаем, че това е най-добрата възможност в практикуването на Хоопонопоно – това е чистенето или разговор с нашето Унихипили. И тогава нашето Мъниче ще се освободи от товара на паметта, която е носило толкова столетия.

Аз попитах своето Унихипили дали му харесва тук и веднага получих отговор: „Много! Искам пак да дойда тук!”.

По-нататък – повече. Попитах го какво най-много му харесва в този процес? Отговорът бе: „Харесва ми, когато мият главата ми smiley”. Аз му казах, че непременно ще го доведа отново на процедура в салона за красота smiley. Няма нищо по-хубаво на света от това, да се грижиш за своето Вътрешно дете. Това дава вътрешен мир и на двама ни. smiley

Благодаря ти.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.