ОтшелнициПо света има много хора и всички те са различни. Всеки има своите пристрастия, интереси, възгледи, мнения. Всеки живее както може. Всеки живее така, както е програмиран да го прави.

Съществува малък, много малък процент хора, които са избрали осъзнатия живот в отшелничество в планини и пещери. Ако чуете интервю с такива хора, ще стане ясно, че те са избрали такъв начин на живот, дълбоко осъзнавайки своя избор.

Не, в техния живот, разбира се е имало периоди на възходи и падения. Не можем да кажем, че те са избрали отшелничеството поради лош живот или за да избягат от светски, хорски грижи.

Тогава какво ги тегли към такъв начин на живот? И как изглежда техния живот?

Действително, тях не ги привлича материалното благосъстояние, не им трябва кола и престижна кариера. Например в Египет такива отшелници живеят в пустинята, в малки стаи, изсечени в каменни блокове. Не можеш да ги назовеш даже килии.

С какво се занимават отшелниците? Търсят себе си, пребивавайки в постоянна молитва. Те търсят състоянието, наречено „чисто сърце” (фраза на Исус). В Хоопонопоно това състояние се нарича състояние на нула.

Отшелниците чувствайки, че е необходимо да бъдат отдалечени от хората със своите молитви се опитват да получат опрощение на своите грехове – памет/програми. Те постоянно работят над себе си.

Винаги ме е поразявала силата, която води тези хора. Аз не съм на това ниво – да зарежа семейството си, работата си и да се отдам на отшелничество. Не всеки може да се реши на такава стъпка. Прекланям се пред отшелниците, защото считам това, което правят за огромен и мощен труд.

Практикуващите Хоопонопоно са също отшелници, но вътрешни отшелници. Физически не е нужно никъде да ходиш. Не е нужно да седиш и да отделяш време за изчистване. Не е нужно да спираш своята работа, играта с децата, грижата за дома, семейството, бизнеса. Хоопонопоно е част от всекидневния живот, без да се откъсваш от светските задължения.

Всичко изброено по-горе можеш да правиш „пътьом” и да чистиш себе си. Тръгнал си да разхождаш децата – чистиш, заработваш пари – чистиш, готвиш – чистиш, звъниш на партньор – чистиш. При това не е нужно да ходиш никъде далеч и да живееш в пещера, да се лишаваш от вкусна храна, дрехи и човешко общуване. Всяко движение е чистене. Всичко, което трябва да правиш е да си повтаряш „Обичам те” или друг познат ти Хоопонопоно инструмент. А може да питаш Създателя за свой инструмент за твоята определена ситуация.

Обичам те!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.