очакванияМного хора идват в Хоопонопоно заради резултатите. Когато аз преминах семинар с Хю Лен, една от първите фрази, които той произнесе бе: ”Хоопонопоно не е за резултатите”. Кое е дошъл заради резултата? Вие? По-добре е да отидете на друг семинар.

А за какво е тогава? Хоопонопоно е за това, за да се намираш във всяка една ситуация във мир със себе си и за да бъдеш близо до Бог, Вселената, Висшия разум. Как? Посредством изчистване.

Очакването е илюзия или привързаност към резултата. А кой създава тази илюзия? 15-те бита информация и то ежесекундно (виж предходния пост)!

Както говорят отдавна практикуващите, защо да искаш 0.000000000000000000000000000000000000001% от това, което искаш, щом Бог може да се даде 100%?

Илюстрирам. Според други методики, сега е модерно да си представяш какво искаш в най-малките детайли. Например искате Toyota. Трябва да си представите цвета, седалките, волана, миризмата. Поръчахте си го това на Бог, на Вселената. А защо? Възможно е Бог да ви е отредил BMW с отличен гараж в добавка, супер обслужване и личен шофьор, който обожава своята работа. Само Бог знае коя кола за вас е най-красивата, комфортна и безопасна!!! Ето затова не е много хубаво да искаш.

Получава се така, че човек се намира в режим на очакване. Той живее някъде там в мечтите, в бъдещето. А още и страхове се промъъъъъъъъъъкват. А ако пък вземе да не стане? Нищщщо не стана! И ето затъва милият човечец в миналото. А къде остана „тук и сега”?

В анимационен филм за Пандата, нейният мъдър учител, костенурката казва следното:

"Future is a Mystery. Past is a History. Today is a Gift. That is why we call it Present"

Превод:

„Бъдещето е Загадка. Миналото е История. Днес е Дар. Затова ние го наричаме подарък.”

Хората повтарят едно и също. Чакат, чакат, чакат. „Живеят в бъдещето”. Програмата работи като изтъркана грамофонна плоча!!! Едно и също! В края на краищата те знаят, че това не работи, но не – те продължават. Не могат да си помогнат. Затънали са в програмата!

Аз намерих своя път в Хоопонопоно. Проговаряйки фразата „Благодаря” от сутрин до вечер. Трябва да се свиква smiley. Тогава и само тогава очакванията сами си тръгват от тебе. По-често започваш да виждаш Подаръците на живота.

Вие избирате да живеете в Очаквания или мислено да повтаряте фразата „Благодаря” и да ловите Чудесата с чували!!!

С мен ли сте? Е, аз поне СЪМ СЪС СЕБЕ СИ.

I love you.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.