МамаТелефонът звъни. Вдигам слушалката. В ухото ми звучи възторженият глас на сина ми: „Мамо, аз днес разговарях с Бог!”.

Инстинктивно вдигам ръка към устата си, за да закрия зяпналата ми от учудване уста. Синът ми продължава: „Ти, разбира се, може и да не ми вярваш! Но е така! Видях го със собствените се очи и даже говорихме…”.

Намирах се в голям супермаркет, където беше шумно и ми се наложи да отложа разговора. О, колко ни смазват битовите ангажименти! Грижите за дома, внезапно възникналата умора… И този удивителен разговор със сина ми продължи чак на следващия ден.

 – Мамо, това беше Бог! Знам го със сигурност! Чувствах го!

 – Ама сине, как така?

 – Беше облечен в обикновени дрехи. Но имаше такова лице! Такава една брада! Ето такива коси! Толкова много неща ми разказа! Той работи като шофьор на автобус…

Този път ченето ми наистина висна от удивление.

 – Мамо, разказах му, че отдавна искам да стана изобретател и че много искам да прославя своя род. А той ме похвали, но и ми обясни, че целта да прославя нашия род разбира се е хубаво, но вече не е актуално. Каза ми, че ми е нужно да развивам повече себе си, своите способности. Още и да се развивам физически, да се грижа за тялото си, за да живея без да боледувам…

Тук вече не можах да се сдържа.

– Чакай, ти си говорил с шофьора?!

– А аз често говоря с шофьорите. Те са много интересни и приветливи хора.

Нямаше какво да добавя. Аз слушах и с всяка своя клетка попивах това, което ми говори моят син. Аз видях, че този същият Бог – шофьорът на автобуса е пробудил в сина ми интерес към самопознание и желание за самоусъвършенстване.

Ние никога не знаем кога и чрез кого Бог разговаря с нас. Но днес моят син, без самият да осъзнава това, беше Бог за мен.

А вие разговаряхте и днес с Бог?

 

POI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.