творецаМного ми харесва в Хоопонопоно идеята за разговор с всичко, което ни обкръжава наоколо. В природата няма неодушевени предмети. Всичко е живо и също като хората, има свой характер.

Например, вчера трябваше да седна пред шевната машина, за да шия нещо. Машината започна да прави едни заплетени шевове и аз съвсем забравих как се „лекува” такова нещо. Благодарение на Хоопонопоно аз започнах да забелязвам, че ако нещо не е наред, то не е „виновно” нещото, а в мен е възникнал блокаж от недоволство, който пречи на шевната машина да върши своята работа.

Аз започнах да разговарям с шевната машина. Повтарях няколко секунди фразата „Обичам те”. Аз даже не забелязах как всичко се намести от само себе си. Изводът от това е – на всеки са нужни любов и внимание.

Нужно е и да се говори с Бог (Висшия разум, Вселената). И наистина, когато имаме въпроси, ние питаме някого вместо да адресираме въпроса към Твореца. Преди всичко ние не вярваме на самите себе си, че сме чули правилния отговор. С практикуването на Хоопонопоно доверието към получения отговор от Създателя става все по-голямо и по-голямо.

Пример. Веднъж по повод на една ситуация, буря от емоции излезе на повърхността. Попитах Бог как да чистя това. Ясно чух хоопонопоно инструмент и точно знаех, че ще ми помогне. Веднага започнах да прилагам този инструмент и бурята от емоции някъде се изпари. Буците от камъни в гърдите ми, които чувствам обикновено при изчистване на момента се стопиха, макар че се бяха появили 2-3 дена преди събитието, което причини бурята.

Вече по-късно, ползвайки този инструмент, аз знаех, че той работи при съществуващи кармически връзки. Как разбрах? Не ми е известно. Просто знаех.

Питайки Твореца, ти заставаш по-близо до него, елиминирайки всички посредници между теб и Висшия Разум. Хю Лен винаги е предупреждавал за това. Преди да отговори на въпрос, той се чисти. Ако чуе отговор, той го съобщава на човека. Ако чуе, че Бог ще отговори на човека, то той мълчи или казва на човека да попита сам. Бог точно знае какво е необходимо в този или друг момент.

Разбира се, за времето в което практикувам Хоопонопоно, аз не винаги чувам инструментите, които са само и само за мен. Не. Но този случай беше изключение. При изчистването си аз винаги питам: ”Как да изчистя тази ситуация?”. Отговорът идва винаги! Всичко зависи от това колко усилено се чистя. Ако програмите не ме скрият от Бог, аз чувам отговора. Ако все пак ме скрият, то аз се чистя още повече и отново питам.

Пожелавам ви и вие да чувате своите инструменти.

Mahalo!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.