религияАз вярвам, че в Хоопонопоно попадат съвършено неслучайни хора. Говоря за тези, които действително са приели този метод като решение на всички проблеми. Сред такива хора има вярващи от най-различни религиозни направления: мюсюлмани, православни и католически християни, будисти, индуси и така нататък.

На имейла на сайта пристигат огромно количество писма, в които читателите изказват безпокойството си за това, че са объркани в какво да вярват и какво да правят, ако посещават редовно  религиозeн храм. 

Бързам да ви зарадвам, че Хоопонопоно – това е метод, прехвърлящ пределите на разбирането и по никакъв начин не пречи на посещението на храмове и на вярата. Религията е за любовта и Хоопонопоно е за любовта.

Например аз към никаква религия не съм особено привързана, но едновременно с това почитам всички религии. Имам много приятели и познати. Сред тях има и духовни лидери от висок ранг от това или друго религиозно направление. Независимо то това, какво проповядват религиите, те говорят за едно – Любов, Добро, Бог.

В православната църква има светци. Най-интересното, което забелязах е, че практикувайки Хоопонопоно аз честичко ги виждам и чувствам съвсем близо до мен. Например, много често виждам моята любима Света Матрона Московска. Много я обичам. И всеки път, когато съм в Москва, аз веднага от летището я навестявам в манастира. Пречи ли й Хоопонопоно да идва при мен? Напротив – чувствам поддръжка. Просто аз дойдох чрез Хоопонопоно при Създателя, а ето към религиозните правила не можах да привикна. Правилата са създадени от хората.

Харесва ми как Матроната приживе казвала: „Защо да съдим другите хора? Всяка коза за своя крак виси. Защо се вълнуваш за чужди крака?”

Такава е и концепцията в Хоопонопоно. Цялото осъждане е в тебе. Цялата програма е в тебе. Докато не я изтриеш – така и ще се улавяш, че съдиш други хора.

Обичам те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.