lullabyМария, за която вече ви разказвах, отново ми изпрати поредните свои случки-чудеса: 

Работя в детски център. През септември тази година ми се наложи да поема грижата за две деца на две годишна възраст. За първи път работех с толкова малки деца. Цяло лято те бяха в центъра до обяд, но от септември трябваше да остават за целия ден, което означаваше да спят след обяд. Всеки, който е работил с деца знае, че това е трудна задача – да се направи този преход – да свикнат с новия ред и обстановка. Първите 2-3  дни колежката ми, като главен учител в центъра, реши да поеме ръководството. Децата бяха повече от капризни, плачеха, не искаха да лягат… След дълга борба, с  огромни усилия и мъки, накрая заспиваха. На третия ден колежката ми ме остави съвсем сама с тях. И двете деца плачеха с пълно гърло – сърцераздирателно и безутешно. В мига, в който се почувствах напълно безпомощно, изведнъж в съзнанието ми проблесна – Хоопонопоно… песничката… И започнах да я пея:  I love you! I am sorry! Please, forgive me! I thank you!… Това което последва, беше истинско Чудо!!! Още с изпяването на първите фрази, децата буквално изведнъж млъкнаха, сякаш някой ги бе докоснал с вълшебна пръчица! Настъпи пълна тишина… Чуваше се само моето пеене… Не след дълго заспа едното, а после и другото дете. Случилото се ме порази с ефекта си! Направих пробата и на следващия ден. Ефектът беше същия – мигновено успокояване и заспиване.

Наскоро в групичката дойде ново дете – на 2 години и  3 месеца. То изобщо не искаше да легне след обяда, плачеше тихичко за мама…. С уговорката, че ще приспиваме другите деца, седнах с него на матрачето, притиснах го до себе си, обгърнала раменете му и отново запях Хоопонопоно песничката… Каква беше изненадата ми?! – В момента, в който започнах да пея, то спря да плаче и не само това, ами го чух, че пее заедно с мен – тихичко повтаряше много успешно думичките, макар че бяха английски. Неусетно главичката му клюмна – отпусна се и заспа в ръцете ми. Същото се повтори на следващия и по-следващия ден….

Така Хоопонопоно песничката се превърна в приспивната песен за децата, с които работя… Това беше нашата приспивна песничка… И не само, защото всеки път, когато усетя в тях безпокойство, напрежение, когато тръгнат да плачат за нещо, аз просто започвам да я пея… Резултатът е винаги и неизменно един и същ – мигновено успокояване и хармонизиране на средата!

Благодаря ти, мое любимо Хоопонопоно!

Мария Огнянова

[sc_embed_player fileurl=“http://hooponopono-chudesa.bg/wp-content/uploads/2015/11/HOOPONOPONO.mp3″] – кликнете, за да чуете песента. Пее Мария Огнянова.

Съпровод на китара: Евгени Бенов

4 thoughts on “Хоопонопоно Песничка Успокоява И Приспива Децата

  1. Много трогателно и мило! Тези думи, ако са изречени и помислени искрено, имат неописуема сила! 🙂

  2. Прекрасно! В наши дни някак забравяме да произнасяме и дори да мислим тези прекрасни думички, а те имат неизмерима сила – благодаря ти, обичам те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.